Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kadlec: Kdyby mi šlo o peníze, tak jsem zůstal ve Fenerbahce

Kranzach (Rakousko) - Fotbalový obránce Michal Kadlec se po osmi letech v cizině vrátil do pražské Sparty s cílem pomoci týmu k titulu a k návratu do Ligy mistrů. Věří, že by mohl jít příkladem i Tomáši Rosickému, který po konci v Arsenalu rovněž koketuje s myšlenkou na návrat.

Michal Kadlec
zdroj: ČTK autor: David Šváb

"Kdo Tomáše zná, tak ví, že se nenechá přemluvit k ničemu. Je to čistě na jeho rozhodnutí. Já bych také nechtěl, aby mě někdo přemlouval," řekl Kadlec. "Jestli mu ale pomůže, že jsem se vrátil já, tak to bude jen dobře. Samozřejmě bychom ho ve Spartě uvítali, ale rozhodnutí necháme na něm," dodal.

Sám se rozhodl v jednatřiceti letech vrátit, přestože měl jiné nabídky ze zahraničí. "Měl jsem nabídku z Německa, z Francie, teď i z Ruska. Pro mě ale existovaly jen dvě varianty. Zůstat ve Fenerbahce, nebo jít do Sparty," popisoval Kadlec.

"Fenerbahce o mě hodně stálo, byl jsem dvakrát osobně u prezidenta, který mi říkal, že mi dá smlouvu i na dva roky, když budu chtít. Byli se mnou spokojení. Ale vysvětlil jsem mu, že se chci vrátit. A že nerozhodují peníze. Chtěl jsem prostě domů, být blízko přátel a rodiny a začít něco budovat. Už mě to jinam nelákalo," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Soustředění na EURO 2016

K návratu ho přesvědčily i výkony Sparty v této sezoně Evropské ligy. "Sparta ukázala, že je schopná hrát s nejlepšími týmy. Ve světě má renomé a my se pokusíme o to, aby to jméno bylo ještě lepší," slíbil Kadlec.

Uvědomuje si, že k tomu je třeba dostat Spartu do Ligy mistrů, kterou hrála naposledy v sezoně 2005/06. "To je ještě před mým odchodem do ciziny. Bylo by proto dobře, kdyby se zase brzy začala hrát. Ideálně už letos. Případně za rok, kdy by mohl být přímý postup. Proto by to chtělo udělat se Spartou titul," naznačil své plány Kadlec.

Nyní se ale soustředí hlavně na reprezentaci, se kterou pojede na mistrovství Evropy. Tam se ve skupině utká s Tureckem, což pro něj jako bývalého hráče Fenerbahce bude zvláštní zápas. "Když jsem se v klubu loučil, tak kluci říkali, že se přeci uvidíme ještě na šampionátu. Prožil jsem tam s nimi tři roky, kdy jsem s nimi byl častěji než s rodinou. Takže to nemohu jen tak zahodit za hlavu," prohlásil Kadlec.

Kromě Turecka jsou ve skupině také Španělé a Chorvati, ale Kadlec věří, že český tým může postoupit. "Jsou to tři zápasy a může se stát cokoli. Pamatuji si, že při posledním utkání ve Španělsku jsme v poločase zázračně vedli 1:0. Teď k tomu třeba přidáme i zázračný druhý poločas. Je to fotbal a může se stát cokoli," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články