Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kadlec doufá, že se jeho střelecká smůla zlomila

Praha - Sparťanský fotbalista Václav Kadlec čekal od loňského listopadu dlouhých jedenáct měsíců na to, až v první lize opět zažije radost ze vstřeleného gólu. Dočkal se v sobotním utkání s Příbramí, ve kterém proměněnou penaltou nasměroval Pražany k výhře 3:0. Po zápase věřil, že své trápení v koncovce konečně zlomil a že přidá další góly.

Václav Kadlec
zdroj: isifa/SME autor: Tibor Somogyi

Kadlec se před utkáním v Příbrami naposledy trefil v lize 8. listopadu 2010 proti Ústí nad Labem a střelecké strádání ho trápilo. "Před každým zápasem jsem si to připomínal, že už by to chtělo zlomit. Měl jsem v minulých zápasech párkrát smůlu, párkrát jsem to vyřešil špatně. Jsem rád, že se to povedlo. Snad se to tímhle gólem trošku zlomilo," řekl novinářům Kadlec. Hned jak v jedenácté minutě proměnil penaltu, problesklo mu hlavou, odkdy přesně v lize čekal na gól. "Vzpomněl jsem si na to. Hodně lidí mi to připomínalo. To ale není dobré, když se na to moc myslí. Já jsem prostě pořád věřil, že se to prolomí, teď doufám, že ty góly mi tam budou padat čím dál víc," pokračoval devatenáctiletý útočník.

Ještě coby šestnáctiletý vlétl do ligy ve velkém stylu. Rozhodl dva důležité zápasy na konci sezony 2008/09, v následujícím ročníku si dokonce připsal šest branek, ale letos začal stagnovat. "Asi to čekání na gól na mně bylo trochu znát, v té koncovce jsem možná nebyl tak klidný jako dřív. V tréninku mi to šlo normálně a pak přijde zápas a ta šance se nepromění," řekl Kadlec. Na penaltu si prý ale v sobotu věřil. "Jsme tam určení tři hráči. Chtěl jsem dát gól, tak jsem si to vzal," konstatoval.

Branku věnoval sestře, která v den utkání slavila narozeniny. "Byla v práci a nemohla se přijet podívat. Tak tímhle bych jí to chtěl věnovat," uvedl Kadlec. Tvrdil, že je jedno, jakým způsobem střelecké trápení zlomil. "Myslím, že nezáleží na tom, že to bylo z penalty. Já hlavně myslel, že se to prolomilo už při zápase jednadvacítky, kdy jsem dal tři góly," připomněl srpnový hattrick z evropské kvalifikace proti Andoře. "Pak jsem na to ve Spartě nenavázal, tak doufám, že to teď už bude lepší," přál si Kadlec.

U Litavky měl velký den a první poločas patřil na hřišti jednoznačně jemu. Vedle proměněné penalty se podílel i na druhém gólu a měl ještě další tři šance. "Ta hlavička, to šance byla. Hlavně jsem chtěl trefit bránu, ale Hruška to výborně chytil. A ty střely, to je buď a nebo, buď to trefím, nebo ne. Jednou jsem měl při tom břevnu smůlu, podruhé to zase nádherně chytil. Po přestávce mi pak už trošku docházely síly a bylo to vidět," poznamenal Kadlec.

Těší ho, že Sparta ani v devátém kole neztratila body a se stoprocentní bilancí dál vládne tabulce. "Před sezonou jsme to určitě nečekali. Ale tenhle tým má velkou sílu, Jirka Jarošík je vzadu výborný. Myslím, že tým má na to, aby ta série ještě chvilku pokračovala," dodal Kadlec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články