Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kadeřábkova trefa body Hoffenheimu nepřinesla, Bayern uspěl proti Kolínu

Pavel Kadeřábek se v německé fotbalové lize podruhé v sezoně gólově prosadil, ale na body to Hoffenheimu nestačilo. Jeho tým na hřišti sestupem ohrožené Mohuče sice po poločase vedl, ale domácím se povedl obrat a zvítězili vysoko 4:1. David Jurásek nastoupil v základní sestavě hostů a vystřídal o poločasové přestávce.

Hráči Hoffenheimu
zdroj: REUTERS autor: Thilo Schmuelgen

Bývalý reprezentant Kadeřábek si v 19. minutě ve vápně naběhl na centr Kramariče, hlavou překonal brankáře Zentnera a dal jedenáctý gól v Bundeslize. Domácím se těsně po přestávce povedl bleskový obrat, o který se v rozmezí čtyř minut postarali Burkardt a Mwene.

Pojistky přidali Gruda a střídající Onisiwo. Mohuč z posledních čtyř kol ztratila body jen při bezbrankové remíze v Lipsku a na barážové příčce se přiblížila na bod k Bochumi, která v poslední minutě domácího duelu s Heidenheimem zachránila remízu 1:1.

Bayern Mnichov brankami Guerreira a Müllera ve druhém poločase porazil Kolín nad Rýnem 2:0 a uspěl po dvou porážkách. Na druhém místě ztrácí 13 bodů na Leverkusen, kterému ale v neděli případná výhra nad Brémami bude stačit k zisku titulu. 

Pátý Dortmund i přes dlouhé oslabení zvítězil 2:1 na hřišti Mönchengladbachu, za který nastoupil v 64. minutě Tomáš Čvančara. Borussii zařídil dvougólové vedení Sabitzer, ještě před přestávkou snížil Wöber. Víc domácí nedokázali, přestože Dortmund hrál od 55. minuty bez vyloučeného Adeyemiho.

Borussia má stále stejně bodů jako čtvrté Lipsko, které porazilo Wolfsburg 3:0. Výhru zařídili Olmo a ve druhém poločase Šeško s Opendou. Václav Černý utkání strávil na lavičce Wolfsburgu, který má už jen dvoubodový náskok na barážovou pozici Mohuče.

Německá fotbalová liga – 29. kolo:

Bayern Mnichov – Kolín nad Rýnem 2:0 (65. Guerreiro, 90.+3 Müller), Bochum – Heidenheim 1:1 (90. Schlotterbeck – 81. vlastní Schlotterbeck), Lipsko – Wolfsburg 3:0 (13. Olmo, 68. Šeško, 82. Openda), Mohuč – Hoffenheim 4:1 (47. Burkardt, 51. Mwene, 63. Gruda, 89. Onisiwo – 19. Kadeřábek), Mönchengladbach – Dortmund 1:2 (36. Wöber – 22. a 28. z pen. Sabitzer).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články