Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Kadeřábek si natrhl postranní vaz v koleni, Hoffenheimu může chybět až šest týdnů

Minimálně tři, maximálně šest týdnů.Tak dlouho se budou muset fotbalisté Hoffenheimu obejít bez Pavla Kadeřábka. Pravý reprezentační obránce si o víkendu v utkání německé ligy s Mönchengladbachem (1:3) natrhl postranní vaz v levém koleni a čeká ho nucená pauza.

Pavel Kadeřábek
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Kadeřábek se zranil v první půli a pět minut po přestávce musel střídat. "Srazil jsem se s Vestegaardem a noha se mi v souboji lehce otočila. Zkoušel jsem to ještě rozběhat na začátku druhého poločasu, ale opravdu nešlo hrát dál," uvedl Kadeřábek.

"Doba léčení bude minimálně tři týdny. Doktoři říkali, že se však může protáhnout až na šest týdnů. Následující program je jasný: na tréninku se mi vždycky bude věnovat jeden fyzioterapeut a společně opravdu intenzivně budeme rehabilitovat," dodal pětadvacetiletý pravý obránce.

Jeho zranění znamená, že nebude v úterní nominaci trenéra české reprezentace Karla Jarolíma na turnaj v Kataru, kde národní tým změří síly s Islandem a domácím výběrem.

"Samozřejmě nevím, jestli bych na ty dva přípravné zápasy byl v nominaci, ale pokud ano, tak mě to mrzí moc. Možnost reprezentovat je pro mě vždycky velká čest, navíc se člověk potká s kamarády, které přes rok nemá moc možnost vidět," uvedl Kadeřábek.

V kariéře se mu dosud zranění vyhýbala. "Tohle je bohužel typ zranění, které člověk neovlivní preventivním cvičením a dobrou regenerací. Každé zranění je nepříjemné, protože vypadnete z rytmu. Nedá se nic dělat, jsem rád, že zranění není vážnější, a udělám vše pro to, abych byl zase co nejdříve na hřišti," doplnil Kadeřábek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články