Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Kadeřábek "odšpuntoval" v Hoffenheimu velkolepé oslavy. Zahraje si Ligu mistrů?

Zřejmě nejdůležitější gól v kariéře vstřelil v sobotu Pavel Kadeřábek. Český reprezentační obránce zpečetil výhru Hoffenheimu 3:1 nad Dortmundem a v tabulce bundesligy dostal svůj klub o skóre na třetí místo. Tým z malého města se tak může těšit na Ligu mistrů, což odstartovalo oslavy podobného ražení, jaké zažil šestadvacetiletý bek ve Spartě po mistrovské sezoně. Zdali bude oblékat dres německého klubu i v příští sezoně, je momentálně ve hvězdách.

Fotbalisté Hoffenheimu se radují z postupu do Ligy mistrů
zdroj: imago sportfotodienst autor: Oliver Zimmermann

"V klubu panuje obrovská euforie. Všichni byli hrozně šťastní, protože je pro nás skončit na třetím místě bundesligy obrovský úspěch," řekl Kadeřábek.

"Bezprostřední oslavy byly super, i když na mě až trochu bláznivé, jelikož fanoušci vběhli na hřiště. My jsme proto museli rychle do kabin. Počkali jsme, až se situace uklidní, a pak jsme jim znovu přišli poděkovat. V kabině se zpívalo, bylo to něco neskutečného. Dalo se to přirovnat k oslavám titulu," pokračoval.

Euforii odstartoval právě Kadeřábek, který v 73. minutě vstřelil třetí branku. Po závaru ve vápně úspěšně dorazil míč do sítě a právě tento gól dostal v konečném zúčtování Hoffenheim na třetí místo před Dortmund.

"Představoval jsem si, že na konci budeme na třetím místě. Ale to, že dám gól, který to rozhodne, o tom jsem ani nesnil. Je to možná nejdůležitější trefa, kterou jsem během kariéry dal," radoval se Kadeřábek. "Zůstane mi dlouho v paměti. Je to pro mě určitě největší moment této sezony," doplnil.

Hoffenheimští, jejichž klub sídlí ve městě se sotva čtyřmi tisíci obyvateli, se nyní mohou těšit na nejlepší evropskou soutěž Ligu mistrů. "Už loni jsme k ní měli blízko, ale v předkole jsme chytli Liverpool. Teď to máme jisté a ohlasy jsou pochopitelně velké. Všichni už s námi počítají. Vědí, že kvalitu máme. Ale že budeme třetí, to asi nikdo nečekal."

"Mám rád, když se poslední zápas ročníku povede. Mám pak klidnou hlavu. Sezona byla trochu nahoru dolů. Vyšel nám začátek, pak jsme tam měli propad, ale dotáhli jsme to na třetí místo a jsem velmi spokojený," pochvaloval si odchovanec Sparty.

Zda u premiérové účasti v Lize mistrů bude osobně, to zatím netuší, protože kolem něj krouží věhlasnější kluby. Mluví se zejména o Interu Milán. "Nevnímat spekulace nejde, ale soustředil jsem se jen na dobrý výsledek Hoffenheimu. Teď začíná dovolená a uvidíme, co se stane. Já nevylučuji ani variantu, že zde zůstanu, ani variantu, že odejdu do jiného klubu. Nechávám to otevřené a sám nevím, co bude," zakončil Kadeřábek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články