Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Kadeřábek: Nebudu zapšklý, když bude hrát Theo

Praha - Pavlu Vrbovi se týden před startem evropského šampionátu krystalizuje základní sestava. Několik postů však zůstává relativně otevřených. Jedním z nich je pravý obránce. Většinu kvalifikace na něm odehrál Pavel Kadeřábek. Stoupající formu však prokazuje i další legionář z německé bundesligy. O místo v základní sestavě si rovněž říká Theodor Gebre Selassie.

"Ten pomyslný souboj s Theem je tady už nějaký rok. Vlastně od té doby, co jsem začal hrát v reprezentaci a Theo se uzdravil. Všude se dočítám, že Theo může hrát zprava, zleva, že má teď formu. Záleží na trenérovi, jak to postaví. Jestli ho bude chtít dát zprava, zleva nebo jestli na lavičku. Uvidíme, jak se rozhodne," řekl dnes novinářům Kadeřábek. 

Gebre Selassieho nebere jako soupeře v boji o místo v sestavě. "Není to tak, že bychom byli konkurenti. Na tréninku si naopak navzájem radíme, Theo je suprový kluk, super kamarád. Když se trenér rozhodne, že bude hrát, určitě nebudu zapšklý," pokračoval. 

Pochopitelně však věří i ve vlastní schopnosti a rád by se na evropském šampionátu prosadil. "Samozřejmě, když budu hrát já, budu rád. Když bude Theo zleva a já zprava, to bude taky super," připomněl čtyřiadvacetiletý Kadeřábek, že Gebre Selassie může nastoupit i na opačné straně obrany. 

Sezonu měli oba podobnou. Kadeřábkův Hoffenheim hrál stejně jako Gebre Selassieho Brémy o záchranu. "Myslím, že jsme v podobném rozpoložení. Rozebírali jsme spolu hlavně ten konec a říkal jsem mu, že mu absolutně nezávidím, že v posledním zápase hráli o všechno, o záchranu. To mi ho bylo líto," podotkl Kadeřábek. 

S českým týmem ho v neděli čeká generálka před Eurem s Jižní Koreou. "Chceme s Koreou vyhrát, bylo by skvělé zakončit přípravu na Euro třetím vítězstvím. Chceme si zvednout sebevědomí před šampionátem," zakončil odchovanec pražské Sparty. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články