Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

K výzvě kapitánů Slavie, Sparty a Liberce se přidaly zbylé prvoligové kluby

K otevřenému dopisu kapitánů Slavie, Sparty a Liberce, v němž ve středu požádali premiéra Andreje Babiše o rozehrání profesionálních soutěží a umožnění plnohodnotného tréninku, se přidalo i zbylých 15 prvoligových klubů.

zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Prvoligoví fotbalisté od této sezony jako jediní sportovci v Česku podstupují testy na koronavirus před každým zápasem, zástupci v pohárech navíc ještě před všemi duely na evropské scéně.

Přesto je liga stejně jako ostatní sportovní soutěže v zemi přerušena, naposledy se hrála 4. října. Výjimku na pořádání v Česku dostalo jen pár mezinárodních akcí.

Kapitáni Slavie, Sparty a Liberce, tedy účastníků Evropské ligy, v dopise upozornili, že přerušením ligy je Česko znevýhodněno v pohárech, kde hraje o co nejlepší postavení v žebříčku národních koeficientů. Zastavení soutěže také poznamená reprezentaci, kterou čekají tři listopadové zápasy.

Podobný dopis jako fotbalisté napsali Babišovi také lídři všech 14 klubů v hokejové extralize. Podle nich současná opatření ohrožují existenci českého hokeje jako takového.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články