Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

K Sivokovi míří česká posila. Necid bude hrát v Bursasporu

Istanbul - Reprezentační útočník Tomáš Necid bude hrát za Bursaspor. Turecký klub se dohodl s pětadvacetiletým fotbalistou na čtyřleté smlouvě. Do Bursasporu v létě zamířil i další hráč národního týmu obránce Tomáš Sivok.

Tomáš Necid
zdroj: Getty Images autor: Dmitry Korotayev

Necid byl dlouho hráčem CSKA Moskva, kam přišel v roce 2009 z pražské Slavie, ale v posledních letech i kvůli zraněním ztratil místo v sestavě a putoval po hostováních. V únoru se pražský rodák v moskevském celku vyvázal ze smlouvy, která mu měla vypršet na konci června, a jarní část sezony strávil v nizozemském Zwolle.

Už v zimě se o Necida údajně zajímaly zahraniční kluby, a dokonce se spekulovalo o slavném Juventusu Turín, Dortmundu nebo Ajaxu Amsterdam. Jednatřicetinásobný reprezentant nyní ale jako volný hráč nakonec zamířil do Turecka. K dotažení transferu podle Bursasporu zbývá jen úspěšné absolvování čtvrteční zdravotní prohlídky.

"Nabídky měl i z Alkmaaru, Groningenu, Rapidu Vídeň, Genku, Gentu, ale odmítali jsme je, protože nebyly tak lukrativní. Navíc plusem pro Bursaspor byla přítomnost Tomáše Sivoka," řekl hráčův agent Jiří Müller. Podle něj bude mít Necid v týmu z města Bursa velkou šanci na základní sestavu.

"Tomáš dostane velmi lukrativní smlouvu, navíc je teď jediný útočník, takže je velká pravděpodobnost, že bude nastupovat pravidelně v základní sestavě. To by bylo samozřejmě důležité i směrem k reprezentaci a mistrovství Evropy v příštím roce," dodal Müller.

Je nám líto, video expirovalo.
Necid: Jiné kluby ve hře byly, ale Bursaspor měl o mě velký zájem
Zdroj
ČTK, deník Sport, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články