Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Juventus zvítězil 1:0 nad Sassuolem, Neapol na něj stále ztrácí tři body

Turín - Fotbalisté Juventusu zvítězili ve 29. kole italské ligy 1:0 nad Sassuolem, které je v říjnu jako poslední dokázalo porazit. Neapol zvítězila v Palermu 1:0 a na vedoucí Juventus Turín znovu ztrácí tři body. AS Řím po výhře 2:1 v Udine oslavil osmou výhru v řadě, čtvrtá Fiorentina pouze remizovala s posledním Hellasem Verona 1:1. Soupeř pražské Sparty v osmifinále Evropské ligy Lazio Řím vyhrál 2:0 nad Bergamem. Oba góly vstřelil německý útočník Miroslav Klose.

Slavící hráči Juventusu
zdroj: Reuters autor: Giorgio Perottino

Zápas prvního se sedmým týmem tabulky rozhodl v 36. minutě gól Paula Dybaly, který skóroval technickou střelou z hranice šestnáctky. Argentinský útočník se v ročníku trefil počtrnácté a v pořadí střelců je před ním pouze krajan Gonzalo Higuaín, autor 26 neapolských branek. Sassuolo mělo před zápasem na kontě sérii tří výher, ale Buffona nepřekonalo. Turínský klub tak udělal další krok za pátým titulem v řadě.

Fotbalisté AS Řím měli na hřiště Udine od začátku převahu a po čtvrthodině hry ji zužitkoval Džeko. Krátce po změně stran mohl zvýšit střídající Zapata, jeho pokus ale skončil na tyči. Do dvoubrankového vedení se tak hosté dostali až v 74. minutě, kdy Florenci přesně zakončil po Pjaničově přihrávce.

Bosenský reprezentant je jediným hráčem, který si dokázal v posledních dvou sezonách Serie A připsat deset a více asistencí. V závěru pouze zkorigoval stav Fernandes a Udine je pouze čtyři body nad sestupovou hranicí.

Trenér Lazia Stefano Pioli udělal oproti čtvrtečnímu osmifinále Evropské ligy se Spartou devět změn v sestavě. Na svém místě zůstali jen brankář Marchetti a stoper Hoedt. První poločas přinesl jedinou větší šanci, kterou si vypracovali hosté z Bergama, D'Alessandro však trefil tyč. V 68. minutě se do první vážné příležitosti dostalo Lazio a německý útočník Klose oslavil premiérový ligový gól v sezoně.

Vzápětí mohl vyrovnat Cigarini, těsně však minul Marchettiho branku. V páté minutě nastavení pojistil výhru domácích Klose a Lazio po třech zápasech naplno bodovalo. Bergamo čeká na vítězství už 14 zápasů.

Miroslav Klose
zdroj: ČTK/AP autor: Paolo Giovannini

Ve 22. minutě duelu mezi Palermem a Neapolí nařídil sudí Rocchi přísnou penaltu ve prospěch hostů, kterou s přehledem proměnil argentinský kanonýr Higuaín a rozhodl o výhře druhého celku tabulky. Palermo ani při premiéře pod trenérem Novellinem neuspělo, z výhry se naposledy radovalo 24. ledna.

Fiorentina měla duel s Hellasem dobře rozehraný, od 40. minuty vedla zásluhou Zárateho. V druhé půli byli ale aktivnější hosté a dočkali se vyrovnání, když se po Emanuelsonově rohovém kopu hlavou prosadil Pisano. "Viola" potřetí v řadě nezískala tři body.

Záchranářský souboj nováčků Carpi a Frosinone dopadl lépe pro domácí. O jejich výhře 2:1 rozhodl v poslední minutě z penalty De Guzmán, který v Carpi hostuje z Neapole.

Výsledky 29. kola italské fotbalové ligy:

Juventus Turín - Sassuolo 1:0 (36. Dybala), Chievo - AC Milán 0:0, Carpi - Frosinone 2:1 (27. Bianco, 90. De Guzmán z pen. - 72. Dionisi), FC Janov - FC Turín 3:2 (20. a 45.+2 Cerci obě z pen., 66. Rigoni - 4. a 15. Immobile), Fiorentina - Hellas Verona 1:1 (40. Zárate - 86. Pisano), Udine - AS Řím 1:2 (85. Fernandes - 15. Džeko, 74. Florenzi),

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články