Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Juventus ztratil dvougólové vedení, zato Inter do ligy vstoupil pravou nohou. Raduje se i AC

Hned v prvním zápase Serie A zaváhal Juventus, a to vedl v zápase s Udine o dvě branky. Nakonec však remizoval 2:2, Cristiano Ronalo nastoupil až na posledních třicet minut. Fotbalisté Interu Milán deklasovali Janov 4:0. Letní posila obhájců titulu Edin Džeko se prosadila posledním gólem. Antonín Barák odehrál 72 minut v dresu Verony, ale porážce nezabránil, jeho celek podlehl Sassuolu 2:3. AS Řím zdolal Fiorentinu 3:1 a Neapol si i v oslabení poradila 2:0 s nováčkem z Benátek. AC Milán vstoupil do nové sezony vítězstvím 1:0 na hřišti Sampdorie Janov. O triumfu úřadujících vicemistrů rozhodl už v deváté minutě Brahim Díaz.

Zklamání útočníka Juventusu Paulo Dybaly
zdroj: Reuters autor: MASSIMO PINCA

Hráči AC Milán v Janově dobře začali a Díaz po Calabriově přihrávce brzy otevřel skóre. Sampdoria několikrát sahala po vyrovnání, ale hosty podržel brankář Maignan, který do AC přišel v létě z Lille jako nástupce mistra Evropy Donnarummy.

Juventus, na jehož lavičce si připsal obnovenou soutěžní premiéru trenér Massimiliano Allegri, poslal do vedení ve třetí minutě Dybala. O 20 minut později na něj navázal Cuadrado.

Domácí snížili v 51. minutě po Pereyrově gólu z penalty. V 83. minutě srovnal po chybě brankáře Szczesného Deulofeu. V nastavení se prosadil hlavou střídající útočník Ronaldo, radost hostů z vítězné trefy však netrvala dlouho, jelikož video odhalilo těsný ofsajd. 

"Odehráli jsme dobrý zápas. Bohužel i takový je fotbal. Ve druhé půli jsme si měli vést lépe, nedokázali jsme reagovat na nečekané situace. Musí nám to posloužit jako lekce," citovala italská média Allegriho.

Cagliari remizovalo se Speziou 2:2. Hostům zařídili dvoubrankový náskok Emmanuel Gyasi a Simone Bastoni, alespoň bod zachránil domácím Joao Pedro. Brazilský kapitán se mezi 62. a 66. minutou trefil ze hry a poté z penalty.

Fiorentina hrála na římském Olympijském stadionu od 17. minuty bez vyloučeného brankáře Dragowského. O devět minut později otevřel skóre domácí kapitán Mchitarjan. V 52. minutě se síly na hřišti srovnaly, když Zaniolo uviděl druhou žlutou kartu. Hosté srovnali díky Milenkovičovi, jenže "Giallorossi" během 64. až 79. minuty dvakrát udeřili zásluhou Veretouta. Ligový debut na lavičce Římanů si odbyl trenér José Mourinho.

Neapol se od 23. minuty musela obejít bez vyloučeného Osimhena. V 56. minutě navíc mistr Evropy Insigne neproměnil penaltu, o šest minut později už ale ze stejné situace nezaváhal. Pojistku přidal Elmas. Benátky jsou mezi elitou po 19 letech.

Salernitana, která se do Serie A vrátila poprvé od roku 1999, hrála od 34. minuty bez vyloučeného Strandberga. Krátce po změně stran ale obdržel červenou kartu i domácí záložník Soriano.

Hosté se ujali vedení v 52. minutě, když Bonazzoli proměnil pokutový kop. Za domácí srovnal De Silvestri, hostům vrátil náskok Coulibaly. V rozmezí 75. až 77. minuty však Boloňa díky trefám Arnautovice a De Silvestriho obrátila skóre.

Inter vstoupil do zápasu aktivně a již v 6. minutě se zásluhou hlavičky Milana Škriniara dostal do vedení. Povedený start nového ligového ročníku podtrhla předsezonní posila z konkurenčního AC Hakan Calhanoglu. Turecký záložník se prosadil ve 14. minutě střelou ze střední vzdálenosti a k asistenci na Škriniarův gól přidal branku. Na 3:0 v 74. minutě zvýšil Arturo Vidal a vysokou výhru v závěru zpečetil Džeko.

Edin Džeko se raduje z gólu
zdroj: ČTK/AP autor: Spada

Start do sezony ulehčil hráčům Sassuola záložník Verony Miguel Veloso, který v nastavení prvního poločasu viděl druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Sassuolo přesilovku využilo již po šesti minutách a dostalo se do dvoubrankového vedení, na trefu Giacoma Raspadoriho z prvního poločasu navázal Filip Djuričič. Verona dokázala v 70. minutě zásluhou penalty Mattia Zaccagniho snížit, ale Hamed Junior Traore vrátil Sassuolu dvoubrankové vedení. Zaccagni svou druhou brankou zdramatizoval závěr zápasu, ale černozelení již vítězství nepustili.

Empoli začalo svůj návrat do Serie A ve velkém stylu. Nováček se dostal proti Laziu do vedení již ve 4. minutě, kdy rychlý protiútok využil Filippo Bandinelli. Vedení domácích ale nemělo dlouhého trvání. Sergej Milinkovič-Savič se po rohovém kopu uvolnil na přední tyči a srovnal na 1:1. V 31. minutě využil kolmici mezi obránce Manuel Lazzari a poslal Lazio do vedení. Skóre uzavřel ještě v prvním poločase Ciro Immobile, který proměnil penaltu.

Bergamu zařídil vítězství na hřišti FC Turín střídající Roberto Piccoli. V souboji třetího se sedmnáctým celkem z posledního ročníku domácí celek překvapil útočnou aktivitou, ale sympatický herní projev ani vyrovnání čerstvého mistra Evropy Andrey Belottiho ze 79. minuty body nepřineslo.

Italská fotbalová liga - 1. kolo:

Hellas Verona - Sassuolo 2:3 (71. z pen. a 90. Zaccagni – 32. Raspadori, 51. Djuričič, 77. Traoré), Inter Milán - FC Janov 4:0 (6. Škriniar, 14. Calhanoglu, 74. Vidal, 87. Džeko), Empoli - Lazio Řím 1:3 (4. Bandinelli - 6. S. Milinkovič-Savič, 31. Lazzari, 41. Immobile z pen.), FC Turín - Bergamo 1:2 (79. Belotti - 6. Muriel, 90+3. Piccoli), Boloňa - Salernitana 3:2 (59. a 77. De Silvestri, 75. Arnautovic - 52. Bonazzoli z pen., 70. Coulibaly), Udine - Juventus Turín 2:2 (51. Pereyra z pen., 83. Deulofeu - 3. Dybala, 23. Cuadrado), Neapol - Benátky 2:0 (62. Insigne z pen., 73. Elmas), AS Řím - Fiorentina 3:1 (64. a 79. Veretout, 26. Mchitarjan - 60. Milenkovič), Cagliari - Spezia 2:2 (62. a 66. z pen. Joao Pedro - 7. Gyasi, 58. Bastoni), Sampdoria Janov - AC Milán 0:1 (9. Díaz).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články