Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Juventus zdolal Lazio, ale Ronaldo stále čeká. Neapoli se povedl velký obrat

Juventus Turín i ve druhém kole Serie A nezaváhal. Tentokrát ale zažil poklidnější vítězství než drama na hřišti Chieva 3:2. Na domácím stadionu ve druhém kole přehrál Lazio Řím 2:0. Hvězdná letní posila Cristiano Ronaldo premiérový gól v italské lize stále vyhlíží. Ve druhém utkání sobotního programu Neapol smazala dvoubrankový náskok AC Milán a zvítězila 3:2. Nejvyšší výhru kola zaznamenala Fiorentina, která smetla 6:1 Chievo.

Cristiano Ronaldo v dresu Juventusu
zdroj: Reuters autor: Massimo Pinca

Portugalský kanonýr, který v létě přestoupil do Juventusu za více než 100 milionů eur z Realu Madrid, nastoupil v tříčlenném útoku vedle Mandžukiče a Bernardeschiho. Ten ve 20. minutě ještě trefil tyčku, ale po půlhodině hry otevřel skóre záložník Pjanič povedeným halfvolejem zpoza šestnáctky.

Ronaldo se v 72. minutě dostal do velké šance, ale ránu třiatřicetiletého útočníka brankář Lazia Tomas Strakoša vytáhl nad břevno. O chvíli později přidal druhou branku Mandžukič, k němuž se míč šťastně odrazil od Ronaldovy paty. Lazio po úvodní prohře 1:2 s Neapolí v Serii A ani podruhé nebodovalo.

Neapol předvedla velkolepý obrat a pod Ancelottim válí

Po padesáti minutách hry nic nenasvědčovalo tomu, že AC Milán ve šlágru proti Neapoli přijde o body. Trefili se Giacomo Bonaventura a po průniku do vápna bek Davide Calabria.

Jenže svěřenci Carla Ancelottiho zabrali. Dvakrát zamířil přesně k tyči polský záložník Piotr Zielinski, pravačkou i levačkou a rozjásal diváky. Obrat dokonal v 80. minutě doklepnutím do odkryté branky střídající Dries Mertens. Neapol naplno bodovala i ve druhém kole.

Je nám líto, video expirovalo.
AS Řím remizoval s Bergamem 3:3

Sampdoria v sestavě s Janktem prohrála, na český souboj nedošlo

Ještě v minulé sezoně byli spoluhráči, nyní stály jejich týmy proti sobě. Reprezentační záložník Jakub Jankto poprvé v sezoně, vzhledem k prvnímu odloženému zápasu Janova, nastoupil v základní sestavě.

Na hřišti svého bývalého zaměstnavatele Udine vydržel do 70. minuty, než jej nahradil Švéd Ekdal. Ale porážce 0:1 nezabránil. Za domácí nenastoupil ani na minutu další český reprezentant Antonín Barák. Rozhodl argentinský forvard Rodrigo De Paul. Pouze na lavičce Boloni zůstal také záložník Ladislav Krejčí a sledoval z ní bezbrankovou remízu svého týmu na půdě Frosinone. 

Inter si nechal vzít tři body od Turína ve druhém poločase

Inter vedl od sedmé minuty po spolupráci svých ofenzivních hvězd, když Perišič umístil míč pod břevno po Icardiho přihrávce. Po půlhodině hry navíc zvýšila hlavou po standardní situaci letní posila De Vrij.

Turín se ale dokázal po pauze do zápasu vrátit, v 55. minutě snížil po dalekonosné Falqueho přihrávce za obranu Belotti. O třináct minut později zařídil svému týmu bod za remízu Meité.

Jedinou branku zápasu mezi Spalem a Parmou vstřelil v 49. minutě nádherným volejem Antenucci. Celek z Ferrary vyhrál první dvě utkání sezony v Serii A poprvé od ročníku 1959/60. Kromě Spalu jsou bez ztráty bodu už pouze první dva týmy loňské sezony Juventus a Neapol.

Fiorentina si zastřílela proti Chievu. Na vítězství 6:1 se podílel dvěma góly italský reprezentant do 21 let Marco Benassi, trefili se i synové slavných otců Federico Chiesa a Giovanni Simeone.

Římané zachraňovali s Bergamem remízu, Schick odmítl v závěru výhru

AS Řím dotáhl dvougólové manko a s Bergamem remizoval 3:3. V závěru mohl dokonat obrat střídající Patrik Schick, ale ve velké šanci neuspěl.

Souboj týmů, které vstoupily do nové sezony výhrami, začali lépe Římané. Už ve druhé minutě je efektní patičkou poslal do vedení Javier Pastore, letní posila z Paris St. Germain.

Bergamo, které v prvním kole deklasovalo Frosinone 4:0, ale ještě do poločasu získalo vedení 3:1. Po vyrovnání Timothyho Castagneho se dvakrát trefil Emiliano Rigoni, který zažil povedený debut po příchodu z Petrohradu.

Atalanta však vedení neudržela. Po hodině hry snížil Alessandro Florenzi, kterého pak nahradil na hřišti Schick. V 82. minutě vyrovnal po standardní situaci Kostas Manolas a v závěru sahali domácí po výhře. Schickův pokus však zneškodnil brankář Pierluigi Gollini. Římané neporazili Bergamo v lize od roku 2014.

Italská fotbalová liga - 2. kolo:

Juventus Turín - Lazio Řím 2:0 (30. Pjanič, 75. Mandžukič), Neapol - AC Milán 3:2 (53. a 67. Zieliňski, 80. Mertens - 15. Bonaventura, 49. Calabria), Spal Ferrara - Parma 1:0 (49. Antenucci), Cagliari - Sassuolo 2:2 (10. a 73. Pavoletti - 53. Berardi, 90.+9 Boateng), FC Janov - Empoli 2:1 (6. Piatek, 18. Kouamé - 90.+4 Mráz), Fiorentina - Chievo 6:1 (49. a 90. Benassi, 8. Milenkovič, 42. Gerson, 71. Chiesa, 90.+3 Simeone - 76. Tomovič), Frosinone - Boloňa 0:0, Inter Milán - FC Turín 2:2 (7. Perišič, 32. de Vrij - 55. Belotti, 68. Meité), Udine - Sampdoria Janov 1:0 (9. De Paul), AS Řím - Bergamo 3:3 (2. Pastore, 60. Florenzi, 82. Manolas - 22. a 38. Rigoni, 19. Castagne).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články