Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Juventus zase jen remizoval, AS Řím se dotáhl na bod

Řím - Juventus pouze remizoval v domácím prostředí se Sampdorií, která v letošní sezoně prokazuje vynikající formu. Do vedení Bianconeri poslal v úvodu Evra, nicméně nedlouho po přestávce se podařilo srovnat Gabbiadinimu. Juventus tak v lize remizoval podruhé v řadě a tabulku vede už jen o bod před AS Řím, který zvítězil 1:0 nad druhým janovským celkem FC.

Zklamání Paula Pogby
zdroj: NurPhoto autor: Matteo Bottanelli

Juventus během posledního týdne remizoval bez branek s Fiorentinou i v Lize mistrů s Atlétikem Madrid, dnes se ale dočkal rychle vstřelené branky. Ve 12. minutě se prosadil obránce Patrice Evra a dal svůj první gól od letního příchodu z Manchesteru United.

Další gól už nicméně "Stará dáma" nepřidala, zato soupeř z Janova vyrovnal šest minut po přestávce zásluhou Manola Gabbiadiniho. Nejlepší střelec Sampdorie se prosadil z hranice pokutového území a dal šestý gól v sezoně.

AS zachránil Nainggolan

Utkání AS Řím v Janově poznamenala 29. minuta, kdy byl za sražení Radji Nainggolana vyloučen brankář domácích Mattia Perin. Nařízenou penaltu sice Ademu Ljajičovi vychytal jeho náhradník Eugenio Lamanna, čisté konto však nakonec neudržel.

Duel totiž rozhodl ve 40. minutě Nainggolan, který se parádně položil první do centru obránce Maicona. Janovští si zhoršili skóre a klesli v tabulce na páté místo za městského rivala Sampdorii, která má stejně vstřelených branek, ale o jednu méně inkasovala.

Možnost přiblížit se janovským týmům promrhalo Udine, které ztratilo vedení nad Hellasem Verona. Doma vedlo po trefě Antonia Di Nataleho, ale zaváhalo v nastavení první půle a poté hned v úvodní minutě druhého poločasu, kdy skóre otočili Luca Toni a Lazaros Christodulopulos.

Lazio porazilo Atalantu 3:0 i díky dvěma brankám kapitána Stefana Mauriho. Čtyřiatřicetiletý Ital, jenž v římském klubu působí od roku 2006, se prosadil v 51. a 71. minutě a u obou branek mu asistoval Felipe Anderson. Mauri se se šesti góly dělí o pozici nejlepšího týmového střelce s Djordjevičem. Třetí branku přidal v 81. minutě Senad Lulič. Bergamo tak zůstává nejméně skórujícím celkem v Serii A, za 15 zápasů se trefilo pouze osmkrát.

V duelu aspirantů na pohárové umístění, kteří jsou zatím mimo příčky zajišťující účast v příštím ročníku evropských soutěží, vyhrál AC Milán doma nad Neapolí 2:0. Hlavní zásluhu měl na výsledku brankou a asistencí na trefu Jérémyho Méneze záložník Giacomo Bonaventura.

Inter Milán po pěti zápasech opět zvítězil, svěřenci trenéra Roberta Manciniho vyhráli 2:0 na stadionu Chieva. Inter získal z pěti posledních duelů Serie A pouhé dva body a v tabulce klesl až na dvanácté místo, první výhra od konce října ho nyní posunula o jednu příčku výš.

V 19. minutě poslal hosty do vedení střelou zblízka chorvatský reprezentant Kovačič, na počátku druhé půle pojistil jejich vedení z podobné vzdálenosti stoper Ranocchia. Chievo dohrávalo od 72. minuty v deseti. Střídající Botta vydržel na hřišti jen osm minut, pak byl vyloučen za faul loktem.

Výsledky 15. kola italské fotbalové ligy:

Palermo - Sassuolo 2:1 (3. Rigoni, 90.+3 Belotti - 85. Pavoletti), Lazio Řím - Bergamo 3:0 (51. a 71. Mauri, 81. Lulič), Juventus Turín - Sampdoria Janov 1:1 (12. Evra - 51. Gabbiadini), FC Janov - AS Řím 0:1 (40. Nainggolan), Parma - Cagliari 0:0, Udine - Hellas Verona 1:2 (31. Di Natale - 45.+1 Toni, 46. Christodulopulos), Cesena - Fiorentina 1:4 (60. vlastní Savič - 44. Valero, 48. Savič, 79. Rodríguez, 90.+3 El Hamdauí), AC Milán - Neapol 2:0 (6. Ménez, 52. Bonaventura), Empoli - FC Turín 0:0, Chievo - Inter Milán 0:2 (19. Kovačič, 55. Ranocchia).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články