Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Juventus vytvořil nový klubový rekord, Fiorentina jen remizovala v Boloni

Řím - Fotbalisté Juventusu zvítězili ve 24. kole italské ligy na hřišti Frosinone 2:0 a čtrnáctou ligovou výhrou v řadě během jediné sezony vytvořili nový klubový rekord. První je stále Neapol, která porazila Carpi 1:0. Naopak ztratily oba milánské kluby. Fiorentina jen remizovala na hřišti Boloni 1:1.

Utkání Boloňa - Fiorentina
zdroj: ZUMA autor: Andrea Spinelli

Juventus svoji sérii začal na konci října v městském derby proti FC Turín, od té doby neztratil jediný bod. Ve Frosinone o svém vítězství rozhodl ve druhém poločase. Skóre otevřel v 73. minutě Juan Cuadrado po zpětné přihrávce Sandra. Definitivní jistotu vítězství přidal "Staré dámě" Paulo Dybala, který v nastaveném čase zvýšil na konečných 2:0. Více než čtrnáct zápasů v řadě se podařilo vyhrát pouze Interu Milán v sezoně 2006/07, kdy svoji sérii dotáhl až na sedmnáct vítězství za sebou.

První je však stále Neapol, která si po sedmé výhře v řadě drží před Juventusem dvoubodový náskok. O těsnou výhru nad Carpi se postaral Gonzalo Higuaín, který v 69. minutě proměnil pokutový kop. Argentinský střelec v této sezoně Serie A nastřílel 24 branek, trefil se navíc v šesti posledních zápasech.

Po dobrém vstupu do sezony ztrácí Inter Milán, který vyhrál od začátku roku jen dvakrát a tuto bilanci nevylepšil ani ve Veroně. Blíže výhře byl dokonce poslední Hellas, který po hodině hry vedl 3:1. Inter ale zásluhou branek Icardiho a Perišiče vyrovnal. V tabulce je Inter čtvrtý, AS Řím na něj po domácí výhře nad Sampdorií 2:1 ztrácí už jen bod. Svěřenci Luciana Spalettiho zvítězili potřetí v řadě.

Nedařilo se ale ani druhému milánskému klubu, AC doma pouze remizovalo 1:1 s Udine. "Rossonerri" alespoň stále drží sérii bez prohry, která nyní trvá už šest zápasů. Naopak Udine už stejný počet utkání nezvítězilo.

První poločas duelu Fiorentiny v Boloni nepřinesl velké množství gólových příležitostí. Nejblíže byl útočník hostů Babacar, který ale Da Costovu branku minul. V 57. minutě Fiorentinu oslabil po druhé žluté kartě Fernández, "Viola" se přesto hned dvě minuty poté dostala do vedení, když první trefu v sezoně zaznamenal Bernardeschi.

Hostům ale radost dlouho nevydržela, o rychlé vyrovnání se postaral Giaccherini, jenž v Boloni hostuje z anglického Sunderlandu. Obrat mohl dokonat Taider, s jeho pokusem si ale poradil gólman Fiorentiny Tatarusanu.

Výsledky 24. kola Serie A

Boloňa - Fiorentina 1:1 (63. Giaccherini - 59. Bernardeschi), Hellas Verona - Inter Milán 3:3 (13. Helander, 16. Pisano, 57. Ionita - 8. Murillo, 61. Icardi, 78. Perišič), AC Milán - Udine 1:1 (48. Niang - 17. Armero), FC Turín - Chievo 1:2 (19. Benassi - 34. vlastní Peres, 72. Birsa z pen.), Frosinone - Juventus Turín 0:2 (73. Cuadrado, 90.+1 Dybala), Neapol - Carpi 1:0 (69. Higuaín z pen.), Sassuolo - Palermo 2:2 (45.+1 Defrel, 50. Missiroli - 30. Vázquez, 53. Ďurděvič), Bergamo - Empoli 0:0AS Řím - Sampdoria Janov 2:1 (45. Florenzi, 49. Perotti - 59. vlastní Pjanič). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články