Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Juventus vyhrál ve šlágru kola nad AC Milán, vedení drží AS Řím

Milán Fotbalisté AS Řím zdolali na domácím hřišti Cagliari 2:0 a v čele tabulky Serie A předstihli o skóre mistrovský Juventus Turín. Ten zvítězil ve šlágru třetího kola na hřišti AC Milán 1:0. Rozhodující branku vstřelil v 71. minutě Carlos Tévez. Duel byl speciální pro kouče Juventusu Massimiliana Allegriho, jenž do letošního ledna trénoval právě AC Milán a v sezoně 2010/2011 s ním získal ligový titul. Neapol, soupeř Sparty v základní skupině Evropské ligy, podlehla na hřišti Udine 0:1 a v neúplné tabulce jí patří 15. místo.

Slavící hráči Juventusu
zdroj: ČTK/AP autor: Massimo Pinca

AS Řím šel za výhrou od začátku

Domácí o vítězství rozhodli během tří minut prvního poločasu, když premiérové trefy v ročníku zaznamenali Mattea Destro a Alessandro Florenzi. Destro otevřel skóre po deseti minutách hry, když poslal do sítě přízemní centr, který mu předložil právě Florenzi. Ten pak o chvíli později sám prostřelil z šestnáctky gólmana Alessia Cragna. Cagliari prohrálo podruhé za sebou a na první vítězství v sezoně dál čeká.

Domácí utkání zvládli i přesto, že jejich tým trápí rozsáhlá marodka a před utkáním nemohli počítat se sedmi hráči. K již zraněné pětici fotbalistů po utkání Ligy mistrů s CSKA přibyli ještě Juan Manuel Iturbe se svalovými problémy a Davide Astori, jenž laboruje s kolenem.

Juventus udeřil ve druhém poločase

Na větší šance si fanoušci na San Siru museli počkat až do druhé části první půle. K nebezpečné hlavičce se dostal po Muntariho centru domácí Honda, Buffon byl ale připraven. Na druhé straně Abbiati, který v brance nahradil zraněného Diega Lópeze, musel zasahovat proti střelám Llorenteho a Pereyry, Marchisiův přízemní pokus skončil na tyči.

V 71. minutě otevřel skóre střelec dvou branek z úterního utkání Ligy mistrů proti Malmö (2:0) Carlos Tévez, kterého povedeným pasem do šance poslal Pogba. V 76. minutě vystřídal Poliho útočník Fernando Torres a nastoupil tak ke svému prvnímu utkání v dresu AC Milán. K vyrovnání ale nepomohl, "Rossoneri" poprvé v sezoně ztratili body. Juventus zůstává stoprocentní.

Neapol se trápí

Neapoli se na rozdíl od Evropské ligy v domácí soutěži příliš nedaří. Tým trenéra Rafaela Beníteze vyšel podruhé za sebou bodově i střelecky naprázdno, tentokrát neuspěl na hřišti Udine. O jedinou branku zápasu se postaral dvacet minut před koncem Brazilec Danilo, jenž zakončením na zadní tyči posunul svůj tým na čtvrté místo tabulky.

Italská fotbalová liga - 3. kolo:

Cesena - Empoli 2:2 (30. Marilungo, 32. Defrel - 55. Tavano z pen., 72. Rugani), AC Milán - Juventus Turín 0:1 (71. Tévez), Chievo - Parma 2:3 (4. Izco, 82. Paloschi - 65. a 77. Cassano, 75. Coda), AS Řím - Cagliari 2:0 (10. Destro, 13. Florenzi), FC Janov - Lazio Řím 1:0 (87. Pinilla), Sassuolo - Sampdoria Janov 0:0, Bergamo - Fiorentina 0:1 (58. Kurtič), Udine - Neapol 1:0 (71. Danilo), FC Turín - Hellas Verona 0:1 (66. Ionita), Palermo - Inter Milán 1:1 (3. Vázquez - 42. Kovačič).


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články