Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Juventus vyhrál v Udine 2:0 a má znovu osmibodový náskok

Řím - AS Řím nadále zažívá famózní sezonu - vyhrál další zápas, když Atalantu doma porazil 3:1. Stále se snaží dotahovat na Juventus, který ovšem prochází domácí soutěží téměř bezchybně, což potvrdil v dohrávce 33. kola. V Udine zvítězil 2:0 brankami Giovinca a Llorenteho. Neapol zvítězila nad Laziem Řím 4:2, když Gonzalo Higuaín vstřelil hattrick. Fiorentina po divoké přestřelce na hřišti Hellasu Verona vyhrála 5:3, Inter Milán zase v dalším ze zápasů deklasoval Sampdorii 4:0. Na pohárových příčkách tak zůstala situace stejná.

Slavící Rodrigo Taddei
zdroj: imago sportfotodienst

Římský celek dělá, co může, aby Juventusu znepříjemnil cestu za obhajobou titulu. Po víkendovém vítězství se semifinalistům Evropské ligy přiblížil na pět bodů, svěřenci trenéra Antonia Conteho ale v Udine náskok opět zvýšili. Do konce Serie A zbývá ještě pět kol. Hosté rozhodli zápas už v první půlhodině. Nejprve se střelou z hranice šestnáctky prosadil Giovinco, krátce nato doklepl odražený míč do sítě Llorente.

AS Řím nastoupil bez svého nejlepšího střelce Mattia Destra, který si odpykává třízápasový disciplinární trest za úder do obličeje obránce Davideho Astoriho v minulém kole v Cagliari. AS se musel obejít také bez zraněného obránce Mehdiho Benatii.

Sport
zdroj: ČT4

Chybějícího Destra zastoupil v prvním poločase nejprve Brazilec Rodrigo Taddei, který domácí poslal po necelé čtvrthodině do vedení. Minutu před přestávkou pak srbský útočník Adem Ljajič využil přiťuknutí Daniele De Rossiho a bylo to 2:0. Krátce po hodině hry přidal třetí branku Římanů Gervinho, který vyzrál na ofsajdovou past soupeře a obstřelil gólmana Andreu Consigliho.

Kosmetickou úpravu výsledku obstaral dvanáct minut před koncem přesně umístěnou hlavičkou záložník Giulio Migliaccio, který se po pětizápasové absenci uvedl svou premiérovou brankou v sezoně.

Neapol díky Higuaínovi přestřílela Lazio

Neapol zápas s Laziem nezačala dobře a v 21. minutě prohrávala po gólu Senada Luliče. Do konce poločasu však stihl vyrovnat střelou z dálky záložník Dries Mertens. Na začátku druhé půle fauloval hostující obránce Lorik Cana v pokutovém území a po druhé žluté kartě musel opustit hřiště. Higuaín penaltu proměnil a poslal Neapol do vedení. Na 3:1 zvýšil tentýž hráč v 67. minutě, když využil centr Lorenza Insigneho.

O čtvrt hodiny později ale dokázal snížit po individuální akci Ogenyi Onazi. Pro tohoto nigerijského záložníka to byla první trefa v sezoně. V nastavení ale znovu zaúřadoval Higuaín, jenž přehodil brankáře Berishu a zkompletoval hattrick. Se 17 góly se v tabulce střelců Serie A dělí o třetí místo s Lucou Tonim z Hellasu Verona.

Osm branek padlo v zápase mezi Veronou a Fiorentinou. Hosté sice od 14. minuty prohrávali po trefě Jacopa Saly, poté se ale čtvrtý tým tabulky oklepal a ještě do poločasu vedl zásluhou Juana Cuadrada a Alberta Aquilaniho. V 63. minutě na 3:1 zvýšil Borja Valero, o deset minut později ale svou sedmnáctou trefu v sezoně přidal z penalty Toni. Fiorentina již další zdramatizování zápasu nepřipustila, v 83. minutě nejprve pokutový kop proměnil Alessandro Matri, o tři minuty později svoji druhou branku v zápase přidal Aquilani. V nastavení dokázal už jen snížit na konečných 3:5 domácí útočník Juan Iturbe.

Inter po sérii čtyř zápasů bez výhry uspěl na hřišti Sampdorie Janov a zvítězil vysoko 4:0. Dva góly si připsal Mauro Icardi, trefili se také Walter Samuel a nejlepší střelec Interu Rodrigo Palacio.

Italská fotbalová liga - 33. kolo:

Boloňa - Parma 1:1 (44. Cherubin - 79. Palladino), FC Turín - FC Janov 2:1 (90.+2 Immobile, 90.+3 Cerci - 85. Gilardino), Hellas Verona - Fiorentina 3:5 (14. Sala, 73. Toni z pen., 90.+1 Iturbe - 44. a 86. Aquilani, 31. Cuadrado, 63. Valero, 83. Matri z pen.), Livorno - Chievo 2:4 (6. Siligardi, 34. Paulinho z pen. - 9., 45.+2 a 56. z pen. Paloschi, 23. Thereau), Neapol - Lazio Řím 4:2 (49. z pen., 67. a 90.+4 Higuaín, 41. Mertens - 21. Lulič, 82. Onazi), Sampdoria Janov - Inter Milán 0:4 (13. a 63. Icardi, 60. Samuel, 79. Palacio).

Výsledky 33. kola Serie A

Sassuolo - Cagliari 1:1 (36. Zaza - 47. Ibraimi z pen.), AS Řím - Bergamo 3:1 (13. Taddei, 44. Ljajič, 63. Gervinho - 78. Migliaccio). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články