Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Juventus ve šlágru italské ligy remizoval s Neapolí

Neapol – Dělbou bodů skončilo ostře sledované utkání mezi druhým týmem Serie A Neapolí a lídrem Juventusem, když zápas skončil remízou 1:1. Starou dámu poslal do vedení Chiellini, ale konečnou podobu utkání dal Inler. Obhájce titulu z Turína si tak v čele tabulky udržel před dnešním soupeřem náskok šesti bodů.  

Utkání Neapol - Juventus
zdroj: Isifa

Skóre utkání otevřel po centru Andrey Pirla hlavou již po deseti minutách obránce Juventusu Chiellini, dvě minuty před poločasem ale tečovanou střelou srovnal Inler a ukončil dva zápasy trvající střelecký půst Neapole. Domácí poté měli štěstí, že nedohrávali bez nejlepšího střelce Serie A Edinsona Cavaniho, který mohl být po úderu loktem vyloučen.

Uruguayský kanonýr, který s 18 góly vede tabulku střelců, přestože už v sedmi zápasech vyšel naprázdno, se nechal vyprovokovat Chiellinim, jenž ho při rohu zatáhl za vlasy. Cavani ho za to praštil loktem do obličeje, ale dostal jen žlutou kartu.

Hráče Juventusu přivítalo v Neapoli, kde vyhráli naposledy v roce 2000, tradičně bouřlivé prostředí. Při cestě na stadion dokonce jeden z domácích příznivců hodil na turínský autobus kámen a rozbil okénko. Podle agentury AP se však incident obešel bez zranění.

"Bylo to dramatické," uvedl generální ředitel Juventusu Giuseppe Marotta. "Házeli po nás mušle, kamení, jeden z nich dokonce rozbil okénko, u kterého seděl (záložník Kwadwo) Asamoah. Tohle se sportem nemá nic společného, ale za to neapolský klub nemůže," dodal.

Italská fotbalová liga - 27. kolo:

Neapol - Juventus Turín 1:1 (43. Inler - 10. Chiellini).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články