Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Juventus v lize 48 duelů po sobě neprohrál

Řím - Fotbalisté Juventusu vyhráli v italské lize čtvrtý zápas za sebou a v domácí soutěži zůstávají bez porážky od loňského května. Díky vítězství 1:0 v Catanii povedou i po devátém kole tabulku stále o tři body před Neapolí. Ta si poradila stejným výsledkem s Chievem, které dohrávalo bez vyloučeného záložníka Kamila Vacka. Juventus prošel bez porážky celým posledním ročníkem Serie A a v nové sezoně prodloužil při cestě za obhajobou titulu sérii již o dalších devět utkání. Celkem jich má na kontě již 48.

Juventus Turín
zdroj: ČTK/AP autor: Massimo Pinca

Na Sicílii mu stačila k výhře jediná branka z 57. minuty, kdy záložník Vidal dorazil Bendtnerovu střelu. "Staré dámě" ulehčilo závěr vyloučení domácího záložníka Marcheseho, který dostal v 67. minutě druhou žlutou kartu.

Podle prezidenta Catanie však soupeři pomohli rozhodčí, které prý turínští fotbalisté zastrašovali. "Neuznali nám regulérní gól, zato Juventusu neregulérní věnovali," rozčiloval se po utkání Antonino Pulvirenti a upozorňoval na 26. minutu, kdy bez zjevného důvodu rozhodčí neuznali trefu Bergessia.

Fiorentina si poradila s Laziem, Inter vyhrál v Boloni

Lazio prohrálo na hřišti Fiorentiny 0:2, když jeho obranu překonali v poslední minutě obou poločasů Ljajič a Toni. Český útočník Libor Kozák nastoupil za hosty až na poslední dvě minuty, kdy už jeho tým hrál bez dvou vyloučených. Neodvrátil tak porážku a ztrátu třetí pozice v tabulce.

Na třetí příčku se dostal Inter Milán, který vyhrál v Boloni 3:1 a zaznamenal již páté vítězství v řadě. V posledních pěti kolech je nejúspěšnějším klubem soutěže. Neapol po poslední porážce v duelu s Juventusem znovu najela na vítěznou vlnu, když vyhrála 1:0 nad Chievem. Jedinou branku vstřelil záložník Hamšík po rychlém protiútoku. Jeho český protějšek Kamil Vacek nastoupil potřetí v sezoně v základní sestavě, avšak v 78. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen.

AS Řím vedený českým koučem Zdeňkem Zemanem v posledním kole proti Janovu zaujal obratem z 0:2 na 4:2, v dnešním utkání s Udine naopak o dvoubrankový náskok přišel a prohrál 2:3. Dva góly Lamely vynulovali Domizzi a Di Natale, který poté v 88. minutě rozhodl z penalty.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články