Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Juventus Turín potřebuje po čtyřech remízách v EL vyhrát

Praha - Fotbalová Evropská liga může dnes poznat dalších devět postupujících do vyřazovací fáze. Rozhodnout se nemůže jen o druhém postupujícím ze skupiny G, naopak v ostatních skupinách může být už ve středu jasno. Dosud si postup zajistily CSKA Moskva, Borisov, Porto, Petrohrad a Stuttgart. Z Ligy mistrů pak mají třetí místo ve skupině a tudíž účast v Evropské lize jisté Spartak Moskva, Glasgow Rangers a Twente. Ve skupině A se mohou radovat Lech Poznaň a Manchester City. Záleží však na tom, zda polský klub dokáže bodovat v souboji s Juventusem Turín, který potřebuje po čtyřech remízách konečně ve skupině vyhrát. Přímý přenos tohoto utkání vysílá ČT4 a web SportŽivě.cz od 21:00.

"Pro nás neexistuje nic jiného než výhra," prohlásil trenér Luigi Del Neri, který však bude postrádat řadu zraněných hráčů včetně českého obránce Zdeňka Grygery. Jelikož problémy s postupem mají i další italské týmy Palermo, Sampdoria a Neapol, je na nejzkušenějším Juventusu, aby pozvedl italský prapor.

Postoupit může i obhájce prvenství Atlético Madrid s Tomášem Ujfalušim v sestavě, pokud doma zvítězí nad Arisem Soluň. "Pro nás je to nejdůležitější zápas posledních týdnů. Musíme podat maximální výkon a vyhrát," nabádal prezident Atlétika Enrique Cerezo. Spolu s ním může projít dál i Leverkusen s Michalem Kadlecem, kterému by v případě triumfu Atlétika stačila i remíza s Rosenborgem.

Ve skupině C mohou postoupit Sporting Lisabon i Lille, ovšem jen v případě, že Lille s Davidem Rozehnalem uspěje na půdě Sportingu a souběžně hraný zápas Gent - Levski Sofia skončí remízou. Sportingu k jistotě postupu stačí i remíza.

Dál mohou jít i Young Boys Bern v případě vítězství nad již jistým postupujícím Stuttgartem. Zamotanější je však situace ve skupině I, kde mohou postup slavit Eindhoven i Metalist Charkov, ale také ani jeden z nich. Vše závisí na tom, jestli trápící se Sampdoria Janov dokáže doma zvítězit nad Eindhovenem.

Důležitý zápas čeká také Anderlecht Brusel, který potřebuje vyhrát v Petrohradu, aby udržel šanci na postup. Nahrávat mu může fakt, že ruský celek již má jistý postup a v neděli slavil konec ruské ligy, v níž získal titul. Naopak nevýhodou bude pro belgický celek mrazivé ruské počasí. Do Ruska s týmem odcestovala i česká čtveřice Jan Polák, Ondřej Mazuch, Jan Lecjaks a Lukáš Mareček, který se vrací po svalovém zranění.

Program středečních zápasů Evropské ligy:

Skupina A:

21:05 Lech Poznaň - Juventus Turín, Manchester City - Salcburk.

Skupina B:

21:05 Rosenborg - Leverkusen, Atlético Madrid - Aris Soluň.

Skupina C:

21:05 Sporting Lisabon - Lille, Gent - Levski Sofia.

Skupina G:

19:00 Hajduk Split - AEK Atény, Petrohrad - Anderlecht.

Skupina H:

19:00 Odense - Getafe, Young Boys Bern - Stuttgart.

Skupina I:

19:00 Metalist Charkov - Debrecín, Sampdoria Janov - PSV Eindhoven.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články