Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Juventus si vyšlápl na mistrovskou Neapol, Inter je dál v čele

Inter Milán doma porazil Udine 4:0 a vrátil se do čela tabulky před Juventus, který už v pátek zvítězil nad Neapolí 1:0. Třetí AC Milán prohrál v Bergamu 2:3 a na Inter ztrácí už devět bodů. O první výhře Atalanty po čtyřech zápasech rozhodl v páté nastavené minutě Luis Muriel.

Federico Gatti z Juventusu slaví gól
zdroj: Reuters autor: Massimo Pinca

Interu zajistila vítězství vydařená poslední desetiminutovka prvního poločasu. Nejprve ve 37. minutě Calhanoglu proměnil pokutový kop a pak se v rozmezí dvou minut ještě trefili Dimarco a Thuram. Turecký reprezentant má od přestupu do Interu v létě 2021 při penaltách stoprocentní úspěšnost (10/10).

Ve druhém dějství přidal čtvrtý gól Nerazzurri Martínez, jenž nadále suverénně kraluje tabulce střelců se 14 zásahy. Druhý Giroud z AC Milán dal o šest branek méně. Argentinský mistr světa navíc dorovnal klubový rekord v počtu gólů za jeden kalendářní rok (28). Dosud jich tolik dali za Inter pouze Christian Vieri v roce 2001 a Diego Milito o 11 let později.

Atalanta přehrála AC Milán

Hráči Bergama šli do vedení zásluhou Lookmana v 38. minutě, ale v závěrečných sekundách prvního poločasu srovnal po rohu hlavou Giroud. V roce 2023 se francouzský útočník tímto způsobem trefil už poosmé. Žádný hráč z pěti nejlepších evropských soutěží hlavou víc gólů nevstřelil, pouze Kane z Bayernu Mnichov jich má na kontě rovněž osm.

Atalanta se nenechala gólem do šatny zaskočit a do druhého poločasu nastoupila s vervou. Odměnou jí byl Lookmanův druhý gól v 55. minutě. Rossoneri však podruhé dokázali srovnat krok, v 80. minutě se prosadil střídající Jovič.

Ve třetí minutě nastavení byl po druhé žluté kartě vyloučen kapitán AC Calabria a o dvě minuty později šlo Bergamo do vedení potřetí. Na Murielovu branku už hosté odpověď nenašli. Atalanta je v tabulce šestá se ztrátou jednoho bodu na čtvrtý AS Řím, který má utkání k dobru.

Juventus zvládl duel s Neapolí

Juventus prodloužil v domácí soutěži sérii bez porážky už na deset zápasů. Po bezbrankovém poločase se v 51. minutě prosadil hlavičkou Gatti, jenž se trefil v druhém utkání za sebou.

Po dvaceti minutách sice Neapol vyrovnala, branku Victora Osimhena, který střelou do prázdné brány potrestal špatnou rozehrávku polského gólmana Wojciecha Szczesného, ale rozhodčí kvůli ofsajdu gól neuznal. Szczesný nakonec mohl jubilejní 250. start v italské lize oslavit čistým kontem.

Italská fotbalová liga – 15. kolo:

Juventus Turín – Neapol 1:0 (51. Gatti), Hellas Verona – Lazio Řím 1:1 (70. Henry – 23. Zaccagni), Bergamo – AC Milán 3:2 (38. a 55. Lookman, 90.+5 Muriel – 45.+3 Giroud, 80. Jovič), Inter Milán – Udine 4:0 (37. Calhanoglu z pen., 42. Dimarco, 45. Thuram, 84. Martínez).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články