Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Juventus si poradil s Milánem, Janov slaví výhru po dvou měsících

Řím Juventus dosáhl na šestnáctou výhru v sezoně, když porazil trápící se AC Milán 3:1 po gólech Téveze, Bonucciho a Moraty. Milánští tak prohráli počtvrté v posledních šesti zápasech, Bianconeri mají na čele sedmibodový náskok na druhý AS Řím, který si poradil s Cagliari. Fotbalistům Janova se povedlo v italské lize po dvou měsících vyhrát. Na hřišti Lazia Řím zvítězili 1:0 po gólu Diega Perottiho z penalty.

Slavící fotbalisté Juventusu
zdroj: imago sportfotodienst

Juventus poslal do vedení ve 14. minutě Carlos Tévez a čtrnáctou brankou v sezoně si upevnil vedení v pořadí střelců. Rossoneri sice dokázali zásluhou Lucy Antonelliho záhy vyrovnat, Staré dámě ale ještě v prvním poločase vrátil vedení Leonardo Bonucci. Po přestávce se trefil Álvaro Morata a definitivně rozhodl o čtvrté prohře AC v posledních šesti zápasech. 

Totti a spol. ukončili na Sardinii sérii čtyř remíz, nejméně úspěšné období pod francouzským koučem Rudim Garciou, které vedle nerozhodných výsledků umocnilo v týdnu vyřazení z Italského poháru. V Cagliari, za které opět nehrál český záložník Josef Hušbauer nenechali nic náhodě, domácí M'Poku snížil na konečných 1:2 až v páté minutě nastavení.

Tým z metropole běžel na mladý motor: na oba góly nahrál teprve osmnáctiletý odchovanec klubové akademie Daniele Verde, druhou trefu svou první v Serii A obstaral o dva roky starší Argentinec Leandro Paredes.

Cagliari má velké starosti v boji o záchranu, nyní drží před Chievem, které okupuje sestupovou 18. příčku, náskok pouhého bodu a jeho pronásledovatelé navíc hrají ve středu na hřišti poslední Parmy. I AS Řím se však spíš než na vedoucí Juventus musí ohlížet za sebe.

Neapol má totiž velký zálusk na druhou příčku, kterou momentálně okupuje a která znamená přímý postup do Ligy mistrů. S Udine si poradila 3:1 a kuriózní zápas odehrál v dresu poražených Cyril Théréau. Nejdřív snížil náskok domácích, pak však vlastním gólem srazil naděje svého celku na vyrovnání.

Výsledky 22. kola Serie A

Hellas Verona - FC Turín 1:3 (83. Toni - 32. Josef Martínez, 50. Quagliarella z pen., 90.+2 El Kaddúrí), Juventus Turín - AC Milán 3:1 (14. Tévez, 31. Bonucci, 65. Morata - 28. Antonelli), Fiorentina - Bergamo 3:2 (18. Basanta, 76. Diamanti, 89. Pasqual - 9. Zappacosta, 83. Boakye), Cagliari - AS Řím 1:2 (90.+5 M'Poku - 38. Ljajič, 85. Paredes), Empoli - Cesena 2:0 (30. Maccarone, 57. Signorelli), Neapol - Udine 3:1 (8. Mertens, 21. Gabbiadini, 59. vlastní Thereau - 27. Thereau), Sampdoria Janov - Sassuolo 1:1 (9. Eder - 2. Acerbi), Inter Milán - Palermo 3:0 (65. a 88. Icardi, 16. Guarín), Lazio Řím - FC Janov 0:1 (30. Perotti z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články