Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Juventus si poradil s AS Řím, Piatek utekl v tabulce střelců Ronaldovi

V nejsledovanějším zápase 17. kola Serie A zvítězili fotbalisté Juventusu Turín 1:0 nad AS Řím gólem Maria Mandžukiče. "Stará dáma" vede tabulku o osm bodů před Neapolí, která porazila stejným poměrem Spal. Naopak AC Milán před vlastními diváky podlehl 0:1 Fiorentině a ve třetím ligovém utkání za sebou nedokázal skórovat. Inter pak jen remizoval na hřišti posledního Chieva 1:1. Lazio Řím porazilo  doma sardské Cagliari 3:1 a ukončilo tak sedmizápasové čekání na výhru.

O jedinou trefu Juventusu se postaral Mandžukič
zdroj: ČTK/AP/Alessandro Di Marco

Juventus v lize poosmé za sebou zvítězil a pošesté po sobě neinkasoval. Dosud ztratil jen dva body za remízu. Zápas s AS rozhodl v 35. minutě po centru hlavičkou Mandžukič, další dvě branky Juventusu neuznal s pomocí videa rozhodčí. Český útočník Patrik Schick odehrál za Římany celý zápas a vyprodukoval jednu střelu. V této sezoně Serie A má na kontě stále jen jeden gól.

O čtvrté výhře Neapole v řadě rozhodl v nastaveném čase prvního dějství po rohovém kopu hlavou stoper Albiol. Druhý tým tabulky se přiblížil k vedoucímu Juventusu na pět bodů, "Stará dáma" má ale večerní zápas s AS Řím k dobru.

Viola porazila AC gólem mladíka Chiesy 

V Miláně byl jediným střelcem zápasu v 73. minutě Chiesa. Mladý útočník Fiorentiny se prosadil zpoza vápna. Domácí "Rossoneri" po dvou bezbrankových remízách potřetí za sebou nedokázali dát gól, což se jim v Serii A stalo poprvé od listopadu 2001.

Na čtvrté místo před AC se posunulo Lazio Řím, které porazilo na svém hřišti 3:1 Cagliari a ukončilo sedmizápasové čekání na vítězství ve všech soutěžích. O zisku tří bodů rozhodli už v prvním poločase Milinkovič-Savič a Acerbi. Stoper Lazia dal od začátku ročníku 2015/16 už jedenáctý ligový gól, žádný obránce v Serii A nemá lepší bilanci. Po pauze skóroval ještě Lulič, soupeř snížil z penalty. Římané uspěli v lize po pěti utkáních a upevnili si pozici na pohárových příčkách.

Je nám líto, video expirovalo.
Mandžukič zajistil Juventusu výhru nad AS Řím

Sampdoria rozhodla v závěru

Sampdoria vyhrála v Empoli 4:2 a zápas rozhodla po příchodu Jakuba Jankta v 86. minutě. Domácí vedli po proměněné penaltě Pasquala, Sampdoria ale brankami Ramíreze a Quagliarelly vývoj otočila. Zkušený italský útočník Quagliarella skóroval v sedmém zápase Serie A v řadě, což se z jeho krajanů povedlo naposledy v roce 2010 Antoniu Di Natalemu. Domácí srovnali, ale trenérovi janovského celku Giampaolovi skvěle vyšlo střídání. Pět minut před koncem poslal do hry spolu s Janktem i Caprariho, a právě italský útočník dvěma brankami rozhodl.

Piatek se opět činil

FC Janov poprvé pod trenérem Prandellim uspěl za tři body, doma si poradil 3:1 s Bergamem. Hosté přitom mohli jít do vedení, ale Iličičův pokutový kop zneškodnil Radu. Skóre tak otevřel nejlepší střelec Serie A Piatek. Druhou penaltu pro Atalantu už Zapata ve druhém poločase se štěstím proměnil, ale o výhře Janova rozhodl Lazovič. Bergamo dohrálo bez vyloučených Palomina a Toloie a v nastavení ještě přidal 14. gól v sezoně Piatek.

O zisku tří bodů rozhodli už v prvním poločase. Nejprve se prosadil ve 12. minutě z dorážky Milinkovič-Savič a druhou trefu přidal po rohovém kopu Acerbi. Stoper Lazia dal od začátku ročníku 2015/16 už jedenáctou ligovou trefu, žádný obránce v Serii A nemá lepší bilanci.

Po pauze domácí skórovali ještě jednou, v 67. minutě se po rychlém protiútoku a Immobileho přihrávce trefil Lulič. Cagliari v závěru už jen snížilo díky penaltě Pedra. Římané uspěli v lize po pěti utkáních a upevnili si pozici na pohárových příčkách.

Italská fotbalová liga - 17. kolo:

Lazio Řím - Cagliari 3:1 (12. Milinkovič-Savič, 23. Acerbi, 67. Lulič - 90.+2 Pedro z pen.), AC Milán - Fiorentina 0:1 (73. Chiesa), Empoli - Sampdoria Janov 2:4 (11. Pasqual z pen., 79. Caputo - 87 a 90.+2 Caprari, 69. Quagliarella, 41. Ramírez), FC Janov - Bergamo 3:1 (45.+6 a 89. Piatek, 67. Lazovič - 55. Zapata z pen.), Neapol - Spal Ferrara 1:0 (45.+1 Albiol), Sassuolo - FC Turín 1:1 (90.+2 Brignola - 55. Belotti), Udine - Frosinone 1:1 (32. Mandragora - 61. Ciano z pen.), Chievo - Inter Milán 1:1 (90.+1 Pellissier - 39. Perišič), Parma - Boloňa 0:0, Juventus Turín - AS Řím 1:0 (35. Mandžukič).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články