Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Juventus senzačně prohrál se Sampdorií, dva góly dostal v přesilovce

Řím - Fotbalisté Juventusu Turín prohráli třetí zápas v sezoně. Poté, co ztratili neporazitelnost 49 zápasů s Interem, prohráli s AC, tentokrát doma vybuchli se Sampdorií Janov 1:2. Náskok Bianconeri na druhé Lazio Řím se tak ztenčil na pět bodů.

Juventus měl přitom dobře našlápnuto k patnácté výhře v sezoně. Ve 24. minutě otevřel z penalty skóre Giovinco a od 32. minuty navíc hrál turínský celek v přesilovce po vyloučení hostujícího Berardiho. Jenže po změně stran Sampdoria k údivu všech na stadionu dokázala takřka nemožné a v oslabení otočila skóre. Hrdinou se stal Icardi, který se trefil v 52. a pak v 69. minutě. Juventus měl vytrvalou převahu, ale i v největších šancích ztroskotal na skvěle chytajícím Romerovi nebo na brankové konstrukci.

Také outsider z Pescary vděčil za nečekané tři body proti Fiorentině především gólmanu Perinovi. "Fialky" přestřílely soupeře 17:4, přesto utrpěly první domácí porážku v tomto ročníku. Hosté, které do ligy dovedl nynější kouč AS Řím Zdeněk Zeman, zvítězili potřetí z posledních čtyř duelů a posunuli se na patnácté místo v tabulce.

Nedařilo se ani čtvrtému Interu Milán. Nerazzurri potvrdili, že je přelom roku nezastihl ve formě, a po porážce 0:3 na hřišti Udine protáhli čekaní na tři body už na tři kola. Lépe se vedlo jejich městskému rivalovi AC Milán, který zvítězil nad poslední Sienou 2:1.

19. kolo italské fotbalové ligy:

Udine - Inter Milán 3:0 (63. a 79. Di Natale, 75. Muriel), Fiorentina - Pescara 0:2 (57. Jonathas, 90. Celik), FC Janov - Boloňa 2:0 (57. a 73. Borriello), AC Milán - Siena 2:1 (67. Krkic, 80. Pazzini z pen. - 87. Paolucci), Chievo - Bergamo 1:0 (37. Cofie), Juventus Turín - Sampdoria Janov 1:2 (24. Giovinco z pen. - 52. a 69. Icardi), Parma - Palermo 2:1 (63. Belfodil, 90.+2 Amauri - 85. Budan). 20:45 Neapol - AS Řím.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články