Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Juventus se vrátil do čela italské ligy

Řím - Fotbalisté Juventusu Turín se po pět kolech vrátili do čela italské ligy. Využili klopýtnutí AC Milán, který doma prohrál s Fiorentinou 1:2, a po výhře v Palermu 2:0 mají sedm kol před koncem jednobodový náskok. Juventus vyhrál už čtvrtý zápas za sebou a brankář Buffon drží už 523 minut čisté konto. V Palermu hledala "Stará dáma" cestu do sítě téměř hodinu, ale pak Bonucci a Quagliarella zařídili tři body.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Zato na Milánu jako by ležel stín úterního vyřazení z Ligy mistrů a 52 tisícům divákům toho moc nepředvedl. Vedoucí gól dal ze sporné penalty Švéd Ibrahimovic a pro nejlepšího střelce Serie A to byla už třiadvacátá trefa v sezoně. Hned po změně stran však Černohorec Jovetič vyrovnal. Pak sice měl Milán drtivou převahu, ale minutu před koncem inkasoval podruhé po střele Amauriho, který ještě v lednu oblékal dres Juventusu. Milán přitom v této sezoně na San Siru dosud prohrál jen s Interem.

Jeho městský rival ani po změně trenéra nemůže najít optimální formu a dalším výsledkem je remíza 2:2 v Cagliari. Inter tam dvakrát prohrával, Argentinci Milito s Cambiassem mu zachránili remízu, ale třetí gól hosté nedali, ani když hráli půl hodiny proti deseti po vyloučení Pinilly. Účast v Lize mistrů, kam jdou z Itálie tři kluby, je tak stále daleko.

Vzestup formy potvrdili fotbalisté Lecce výhrou 4:2 nad AS Řím, a to ještě hosté dali oba góly až těsně před koncem. Tým, který byl na přelomu roku beznadějně poslední, prohrál z posledních deseti kol jen s lídrem z Milána a oživil naději na záchranu. Zato Cesena s patnáctibodovou ztrátou se s nejvyšší soutěží už pomalu loučí. Bez Daniela Pudila, který pykal za žluté karty, hrála doma s Boloňou 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články