Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Juventus se proti Realu pokusí o vendetu za loňské finále, Bayern míří do Sevilly

Před 10 měsíci inkasovali v Cardiffu čtyřikrát a museli přihlížet, jak soupeři z Madridu slaví s nejcennější trofejí pro vítěze Ligy mistrů. Ve čtvrtfinále letošního ročníku mají nicméně šanci na reparát. Fotbalisté turínského Juventusu totiž zahájí dvojzápas proti Realu doma, kde prohráli jeden z posledních 75 soutěžních duelů. Ve druhém úterním střetnutí přivítá Sevilla rozjetý Bayern Mnichov. Přímý přenos utkání Juventus Turín - Real Madrid sledujte od 20:15 na ČT sport a webu ctsport.cz.    

Utkání Juventus - Real Madrid
zdroj: imago sportfotodienst autor: Insidefoto

V hlavním městě Walesu uspěl lepší tým. "Stará dáma" však tentokrát spoléhá na současnou formu i historickou bilanci - z posledních čtyř soubojů v play-off proti "Bílému baletu" pokaždé odcházela jako postupující. Před třemi lety vyřadila madridský velkoklub v semifinále po výsledcích 2:1 doma a 1:1 venku.   

Velezkušený brankář Gianluigi Buffon přesto nebyl s losem spokojen. "Nemáme radost z toho, že jim opět čelíme. S Realem, Barcelonou, možná Manchesterem City a Bayernem prostě hrát nechcete, ale ve čtvrtfinále už potkáte jen ty nejlepší. Věřím, že nám pomohou loňské zkušenosti a bude to jiné," prohlásil čtyřicetiletý veterán.

"Minule jsme zaslouženě prohráli. Bylo to bolestivé, dva góly jsme navíc obdrželi po neuvěřitelných tečích. V těchto zápasech potřebujete i štěstí. Real nás ovšem celkově přehrál. Věřím, že jsme se oproti finále v Cardiffu zlepšili, ale jak moc, to uvidíme až na trávníku," dodal Buffon.

Zatímco Juventus o víkendu zvládl vyrovnanou bitvu s AC Milán a zvýšil náskok v čele Serie A před druhou Neapolí na 4 body, Real ztrácí v La Lize na vedoucí Barcelonu 13 bodů a milionářská soutěž je pro něj poslední šancí na záchranu nepovedené sezony. Koncem ledna totiž senzačně vypadl ve čtvrtfinále španělského poháru s Leganés.   

Oba giganti světové kopané jsou však aktuálně ve vynikající formě. Real prohrál jediné z posledních třinácti utkání, Juventus nenašel přemožitele pětadvacetkrát v řadě. "Mezi tak kvalitními týmy rozhodnou naprosté detaily. My bychom rádi navázali na výkony z osmifinále proti PSG. Klíčové bude dát venku gól," uvedl křídelník Realu Lucas Vázquez.

Trenér obhájců trofeje Zinédine Zidane, který v letech 1996–2001 hrával za italský tým, bude opět spoléhat na kanonýra Cristiana Ronalda. Portugalský střelec skóroval v dresu Realu v každém z pěti střetnutí proti "Staré dámě". V tomto ročníku LM navíc rozvlnil síť ve všech osmi duelech. Celkově má na svém kontě dvanáct gólů a vládne tabulce kanonýrů.

Bayern odcestoval do Andalusie po bundesligové výhře 6:0 nad rivalem z Dortmundu v pozici jednoznačného favorita. Na španělské soupeře nicméně nemá nejlepší vzpomínky. V předchozích čtyřech sezonách totiž pokaždé vypadl s týmem z La Ligy a na Pyrenejském poloostrově už pětkrát za sebou prohrál.

Sevilla navíc v osmifinále nečekaně vyřadila Manchester United a doma s německými kluby jedenáctkrát za sebou neprohrála. "Bude to divoké utkání. Sevilla je doma velmi silná a těží z bouřlivé atmosféry. Musíme předvést svůj vrcholný fotbal. Zejména venku je důležité, abychom dali nějaké góly," konstatoval záložník bavorského mužstva Arjen Robben.

Španělský tým prošel do čtvrtfinále LM po 60 letech a na souboj s Bayernem se naladil remízou 2:2 s Barcelonou. V 87. minutě přitom hájil náskok 2:0. "Věřím, že budeme hrát tak jako většinu zápasu s Barcou. Bayern je stejně jako ona zvyklý dávat hodně gólů, držet míč. Musíme ho tedy donutit k něčemu, na co zvyklý není," řekl trenér Vincenzo Montella.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články