Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Juventus se dotáhl na Inter. Lazio udeřilo až v nastavení, Gattuso začal špatně

Neúspěchem skončilo první utkání trenéra Gennara Gattusa na lavičce Neapole. Jeho nový tým podlehl doma Parmě 1:2. Průběžně se do čela tabulky dostal Juventus, který po remíze a prohře porazil 3:1 Udine. Dva góly dal Cristiano Ronaldo. Celé utkání odehrál v 16. kole obránce Aleš Matějů, jehož Brescia porazila Lecce 3:0. Jeho spoluhráč Jaromír Zmrhal zůstal pouze na lavičce náhradníků. Janovské derby o záchranu vyhrála Sampdoria 1:0. Nevýrazný Inter Milán kvůli druhé remíze za sebou, tentokrát na půdě Fioretiny 1:1, ztratil náskok v lize. Jen tři body ztrácí na vedoucí dvojici třetí Lazio, které v pondělní dohrávce sestřelilo Cagliari dvěma góly v nastaveném čase.

Borja Valero, bývalý hráč Fiorentiny, v dresu Interu krotí na hřišti ve Florencii emoce. Jeho gól ale nestačil
zdroj: ČTK/ imagosportfofodienst autor: Maffia Giuseppe

Juventus v předchozích dvou kolech získal jediný bod, když remizoval 2:2 se Sassuolem a při prohře 1:3 s Laziem v Římě zaznamenal první porážku v sezoně. Na svém stadionu nedal soupeři šanci a už po prvním poločase měl třígólový náskok. Na dva zásahy hvězdného Ronalda navázal těsně před přestávkou obránce Leonardo Bonucci.

Ve čtvrté minutě využil zaváhání neapolské obrany Dejan Kulusevski a sám před gólmanem Alexem Meretem se nezmýlil. V 64. minutě sice vyrovnal hlavou Arkadiusz Milik, ale v nastaveném čase přeběhl s míčem přes půl hřiště Gervinho, narazil si s Kulusevským a zařídil Parmě třetí venkovní vítězství v sezoně. Neapol v lize nevyhrála už osm utkání.

Brescia vyhrála i druhé utkání po návratu trenéra Eugenia Coriniho do funkce. Dvě vítězství za sebou klub vybojoval poprvé v sezoně a odpoutal se ze sestupových příček, na něž je ale vrátila výhra Sampodorie v derby s Janovem.

Je nám líto, video expirovalo.
Fiorentina zachránila v závěru remízu s Interem

V prvním poločase se prosadil dorážkou na zadní tyči John Chancellor a těsně před pauzou zvýšil po chybě obrany Ernesto Torregrossa. Pojistku přidal v 61. minutě po pohledné kombinaci střídající slovenský záložník Nikolas Špalek.

Sampdoria zvládla městské derby na hřišti FC Janov a vítězstvím 1:0 se udržela před Brescií. Jedinou branku zápasu vstřelil v 85. minutě střídající Manolo Gabbiadini. Záložník Jakub Jankto se v nominaci Sampdorie neobjevil.

V solidní kondici z posledních zápasů pokračoval AS Řím. Poslední tým tabulky Spal Ferrara porazil s lehkými potížemi 3:1. V zápase tlačil, ale prohrával po poločase gólem do šatny. V utkání, v němž kopaly oba týmy úspěšně penaltu, dokázal soupeři nasázet během druhé půle tři branky. Důležitou penaltu, která překlopila výsledek, proměnil Diego Perotti.

Valerův gól nestačil a Inter vede už jenom o skóre

Inter Milán minulý týden jen remizoval s AS Řím a nyní nedokázal vyhrát ani ve Florencii. První gól sice vstřelil v 8. minutě bývalý hráč fialek Borja Valero a zdálo se, že jinak vyrovnané utkání míří k hubené výhře. V druhé minutě nastavení utkání ale impozantní sólo předvedl mladý Srb Dušan Vlahovič, jímž přesnou a tvrdou střelou upravil na finálních 1:1.

Dvěma góly v nastavení vybojovali fotbalisté Lazia Řím tři body za výhru 2:1 na hřišti Cagliari a osmou výhrou za sebou si upevnili třetí místo v tabulce. Pro Cagliari, které vedlo od osmé do 92. minuty 1:0, je to teprve třetí porážka v sezoně po sérii čtrnácti zápasů, v nichž bodovalo. Skóre otevřel už v osmé minutě Giovanni Simeone a svěřenci Rolanda Marana dlouho mířili za výhrou, která by je přiblížila k Laziu na rozdíl jednoho bodu. Ve třetí minutě nastaveného času však vyrovnal Luis Alberto a v 98. minutě dokonal obrat hlavičkou Felipe Caicedo. Cagliari kleslo na páté místo za AS Řím.

Italská fotbalová liga - 16. kolo:

Brescia - Lecce 3:0 (32. Chancellor, 44. Torregrossa, 61. Špalek), Neapol - Parma 1:2 (64. Milik - 4. Kulusevski, 90.+3 Gervinho), FC Janov - Sampdoria Janov 0:1 (85. Gabbiadini), Hellas Verona - FC Turín 3:3 (69. Pazzini z pen., 76. Verre, 84. Stepinski - 36. a 61. Ansaldi, 55. Berenguer), AC Milán - Sassuolo 0:0, Boloňa - Bergamo 2:1 (12. Palacio, 53. Poli - 60. Malinovskij), Juventus Turín - Udine 3:1 (9. a 37. Ronaldo, 45.+1 Bonucci - 90.+4 Pussetto), AS Řím - Spal Ferrara 3:1 (53. Pellegrini, 66. Perotti z pen., 83. Mchitarjan - 44. Petagna z pen.), Fiorentina - Inter Milán 1:1 (90.+2 Vlahovič - 8. Valero), Cagliari - Lazio Řím 1:2 (8. Simeone - 90.+3 Luis Alberto, 90.+8 Caicedo).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články