Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Juventus rozzuřen nad novými záznamy "nahrané" penalty

Turín - "Předávání videozáznamu penalty Artura Vidala v zápase mezi Juventusem a Cesenou je pouhým záludným pokusem poškodit obraz klubu a hráče. Juventus učiní všechno potřebné pro očištění svého jména i jména Artura Vidala," stojí v oficiálním vyjádření, které včera turínský velkoklub vydal. Juventus tak reaguje na další vlnu obvinění z korupce, která právě ovládá italský fotbal.

Vidalova penalta proti Ceseně
zdroj: Getty images

Je tomu pouhý týden, kdy se italská Série A pozastavila nad podivnou reakcí brankáře Neapole. Morgan de Sanctis po gólu útočníka Cavaniho v zápase s Lecce, který zajistil Neapoli vítězství 4:2, pouze rozhodil ruce a zakroutil hlavou. 

Přesto, že jen těžko by někdo mohl brankářovu chladnou reakci brát jako důkaz uplácení v italské lize, celkově nejistá atmosféra donutila Juventus vyjádřit se k vlastním obviněním. Turínský klub byl podezříván po prosincovém utkání s Cesenou, v kterém sedm minut před koncem odpískal rozhodčí přísnou penaltu a odeslal brankáře Francesca Antonioniho z hřiště. Protože Cesena již použila všechny tři náhradníky, do brány se proti Vidalovi postavil obránce Guillermo Rodriguez.

Podezření, které videozáznam vyprovokoval, vychází z úšklebku, který si útočník a brankář vyměnili, když si Rodriguez oblékal brankářský dres. V zápětí se Vidal postavil k pokutovému kopu, přičemž obránce Ceseny lehce pokývl hlavou do místa, kam se posléze při penaltě vrhnul. Vidal tak pouze lehce poslal balon do druhého rohu brány, aby Juventusu zajistil konečné vítězství 2:0. Turínský klub tyto spekulace popřel. V ofiiálním prohlášení udal, že šlo pouze o "znak pochopení mezi Vidalem a hráčem Ceseny."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články