Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Juventus remizoval, ale je v čele italské ligy

Řím - Fotbalisté Juventusu v italské lize ztratili po výsledku 1:1 body na půdě Catanie, přesto se posunuli do čela tabulky. Pomohla jim k tomu remíza konkurenčního Udine 0:0 v Cagliari. V nevýrazném vstupu do sezony pokračuje Lazio, které uhrálo s Palermem jen bezbrankovou remízu. Juventus na deštivé Sicílii prohrával od 22. minuty po brance Gonzala Bergesia. Krátce po přestávce však srovnal Srb Miloš Krasič, jehož střelu doprostřed branky gólman Mariano Andújar podcenil a neudržel.

Juventus Turín
zdroj: ČTK/AP autor: Massimo Pinca

"Stará dáma" pod novým trenérem Antoniem Contem ještě neprohrála, na kontě má dvě vítězství a dva nerozhodné výsledky stejně jako Udine. To dnes poprvé v sezoně neskórovalo a s Cagliari se rozešlo smírně 0:0.

Libor Kozák se znovu nedostal do sestavy Lazia, místo něho v útoku nastoupili Miroslav Klose a Djibril Cissé. Trenér Edoardo Reja českého útočníka nevyužil ani v závěru utkání proti Palermu, v kterém nakonec nebyla k vidění žádná branka.

Na lavičce náhradníků strávil zápas proti Janovu i český reprezentant Kamil Vacek z Chieva. Jeho tým po přestávce otočil skóre a vyhrál 2:1. Po hodině hry sice zahodil penaltu Pellissier, své zaváhání ale za 14 minut napravil a srovnal skóre. Rozhodující branku dal až v třetí minutě nastavení Moscardelli.

V souboji prvoligových nováčků porazila Atalanta Bergamo doma Novaru 2:1. Hosté tak nenavázali na vítězství 3:1 nad Interem Milán, kterým přispěli k odvolání jeho trenéra Gian Piera Gasperiniho. Tým z Bergama má výborný vstup do soutěže, nebýt šestibodového odpočtu kvůli korupci, vedla by Atalanta ligu o dva body. Prvního vítězství v Serii A se dočkal i poslední z nováčků. Siena, která v dosavadních třech zápasech skórovala jen jednou, protrhla střelecké trápení a porazila doma Lecce 3:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články