Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Juventus, Real i Barcelona budou hrát i Ligu mistrů, byť se nezřekly plánu na Superligu

Barcelona, Real Madrid a Juventus Turín mohou v nadcházející sezoně hrát Ligu mistrů, přestože se dosud nezřekly kontroverzního plánu na vznik Superligy. Evropská fotbalová unie UEFA potvrdila, že všem účastníkům příštího ročníku elitní soutěže včetně této trojice rozeslala dopisy o přijetí.

Utkání Juventus - Barcelona
zdroj: Reuters

Triu rebelujících týmů hrozilo vyloučení z evropských soutěží, odvolací orgán UEFA ale na začátku června dočasně přerušil disciplinární řízení.

Zareagoval tak na verdikt madridského soudu, který v květnu vydal předběžné opatření, podle něhož FIFA a UEFA nesmějí do vyřešení případu v kauze pokračovat.

Soud zároveň požádal Soudní dvůr EU (ECJ), aby prověřil, zda FIFA a UEFA svým postupem neporušily zákon o volné hospodářské soutěži.

Barcelona, Real Madrid a Juventus Turín jsou jediné kluby z původní dvanáctky, které se od plánu na Superligu nedistancovaly. Šestice anglických klubů, AC Milán, Inter a Atlético Madrid se za svou účast v projektu omluvily.

Anglické kluby navíc přijaly od vedení Premier League trest a jako "gesto dobré vůle" zaplatí dohromady 22 milionů liber, které půjdou na rozvoj fotbalu, podporu fanoušků a komunitních programů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články