Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Juventus prohrál poprvé od loňského května, nestačil na Inter

Řím - Fotbalisté Juventusu nalezli v italské lize po 49 duelech přemožitele. Ve šlágru s Interem Milán doma prohráli 1:3, třebaže od 1. minuty vedli. Před svým dnešním soupeřem vedou soutěž už jen o bod. AC Milán deklasoval Chievo Verona 5:1 a díky nejlepšímu výsledku v sezoně se posunul na sedmé místo tabulky.

Smutek hráčů Staré dámy
zdroj: ČTK/AP autor: Felice Calabro\'

Juventus získal náskok díky bleskovému úvodu. Již v 19. vteřině zakončil kombinační akci záložník Vidal a zaznamenal nejrychlejší gól Serie A za poslední rok. Branka ale neměla platit, protože asistující Asamoah těžil z postavení mimo hru.

Inter srovnal po hodině hry, kdy Milita fauloval Marchisio a sám argentinský útočník nařízenou penaltu bezpečně proměnil. Milito pak dokonal obrat, když za Buffona dorazil pokus Guarína.

Juventus měl v závěru šance na vyrovnání, i v té největší ale minul Quagliarella. Z protiútoku tak pojistil vítězství hostů Palacio.

Obhájce titulu si připsal první prohru od května 2011, kdy nestačil ještě v předminulém ročníku na Parmu (0:1). Vůbec poprvé také prohrál ve své nové Juventus Aréně, otevřené loni v srpnu. Nejdelší sérii 58 duelů bez porážky nadále drží AC Milán, který neprohrával v letech 1991-1993.

AC Milán zařídil pohodlné vedení nad Chievem 3:1 po půli záložník Emanuelson. Nizozemec nejprve v 16. minutě střelou z voleje otevřel skóre, po vyrovnání Pellissiera pak připravil góly pro Montoliva a poté i Bojana Krkiče.

Čtvrt hodiny před koncem upravil skóre ještě po centru Abateho El Shaarawy, v nastavení se branky dočkal i Pazzini. Na lavičce strávil celý duel záložník Chieva Kamil Vacek, který se vrátil do kádru poté, co si v minulém kole při zápase s Pescarou odpykal trest za červenou kartu.

Výsledky 11. kola

AC Milán - Chievo 5:1 (16. Emanuelson, 36. Montolivo, 41. Krkic, 75. El Shaarawy, 90.+3 Pazzini - 18. Pellissier)

Juventus Turín - Inter Milán 1:3 (1. Vidal - 59. z pen. a 75. Milito, 89. Palacio).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články