Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Juventus přijíždí dobýt hradby "Draků", Sevilla pohostí "Lišky" z Leicesteru

Praha - Tečka za první částí osmifinále LM proběhne na Pyrenejském poloostrově. V Portu bude k vidění souboj legendárních brankářů - domácí Casillas totiž vyzve Buffona, strážce svatyně Juventusu. Do hry vstoupí také šampioni Evropské ligy ze Sevilly, kteří se před vlastními příznivci střetnou s tápajícím Leicesterem. On-line reportáž z utkání FC Porto - Juventus Turín sledujte od 20:45 na webu ctsport.cz.

Claudio Marchisio se raduje z gólu na půdě Sevilly
zdroj: EFE autor: Julio Munoz

FC Porto - Juventus Turín 

Můj dům – můj hrad. Už dvacet utkání v řadě nepoznali fotbalisté FC Porto hořkost porážky na Estádio do Dragão. Mají vynikající aktuální formu a před středečním duelem koncertovali proti Tondele (4:0). I nadále tak drží krok s lisabonskou Benfikou.

Hvězdy turínského Juventusu však představují poněkud silnější arzenál. Vedoucí celek Serie A doma rovněž nezaváhal, zásluhou argentinského dua Higuaín-Dybala deklasoval o záchranu bojující Palermo a hájí sedmibodový náskok před AS Řím.

V Lize mistrů měl sice pomalejší rozjezd, ale základní skupinu nakonec s přehledem opanoval. Navíc se pyšní nejlepší defenzivou soutěže. Nestárnoucí brankář Gianluigi Buffon inkasoval během šesti zápasů pouze dvakrát.

Jeho dlouholetý rival Casillas nicméně lovil ze sítě pouze o jeden míč více. Porto skončilo druhé s dvoubodovým mankem na Leicester City. Senzační mistry Premier League ovšem v závěrečném klání úvodní části rozstřílelo 5:0.

Obě mužstva táhnou sérii šesti ligových výher. Prodlouží ji "Draci" nebo "Stará dáma"?

Šance na postup podle redakce ctsport.cz: FC Porto 30 % - Juventus Turín 70 %

Sevilla FC - Leicester City

Druhé středeční utkání nabídne odlišnou podívanou. Do Sevilly totiž přicestuje Leicester.

Svěřenci kouče Claudia Ranieriho sice také drží šňůru stabilních výsledků, ale hrdí na ni rozhodně nejsou. V anglické nejvyšší soutěži padli pětkrát za sebou a během víkendu je z FA Cupu vyřadil třetiligový Millwall, přestože odehrál většinu druhé půle o deseti. Pohádka z minulé sezony se mění v noční můru – šampioni doslova flirtují se sestupem.

Celek z Andalusie má naopak zcela rozdílné starosti. La Ligou elegantně proplouvá a zdatně konkuruje španělským gigantům. Kromě úspěchu na domácí frontě však touží prorazit i v nejprestižnější soutěži starého kontinentu. Eventuální postup do čtvrtfinále by znamenal vyrovnání rekordního zápisu z roku 1958.

V základní skupině nicméně Sevilla nezářila. Jistotu účasti mezi nejlepší šestnáctkou si zajistila až po závěrečné remíze 0:0 na půdě Lyonu, čímž potvrdila, že je defenziva týmu od příchodu chilského stratéga Sampaoliho výrazně pevnější. Pouze jedinkrát neudržela čisté konto, když ji doma třikrát pokořil Juventus.

Leicester nastoupí jako outsider. Tedy v pozici, která mu není cizí. Loni ohromil fotbalový svět a při své premiéře v Lize mistrů dává na mistrovské tažení částečně vzpomenout. Do play-off postoupil s naprostým přehledem. Ano, Kodaň či Bruggy nepatří mezi evropskou špičku. Podcenit "Lišky" se ovšem nevyplácí.

Šance na postup podle redakce ctsport.cz: Sevilla FC 65 % - Leicester City 35 %

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články