Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Juventus premiéru pod Allegrim zvládl, vyhrál i AS Řím

Řím – Obhájce titulu v italské lize vstoupil do sezony vítězství. Juventus při premiéře pod koučem Massimilianem Allegrim na domácím stadionu porazil Chievo 1:0. O triumfu rozhodla již sedmá minuta, v níž si míč do vlastní branky srazil Cristiano Biraghi. Tři body si připsal i druhý favorit na titul AS Řím, který si doma poradil s Fiorentinou 2:0. Dařilo se i AC Milán, který zdolal doma Lazio 3:1.

Slavící hráči Juventusu
zdroj: ČTK/AP autor: Massimo Pinca

Za hosty nemohl kvůli zranění nastoupit pětatřicetiletý Andrea Pirlo, stejný osud potkal i posilu z Realu Madrid Álvara Moratu. Obránce Patrice Evra, který do Juventusu přišel z Manchesteru United, sledoval utkání pouze z lavičky. To v dresu domácích nastoupilo hned několik posil, mezi nimi například Argentinci Maximiliano López a Mariano Izco či Ital Ezequiel Schelotto.

V 63. minutě mohl na 2:0 zvýšit Pogba, hlavičkoval ale těsně nad Bardiho branku. Gólman Chieva o chvíli později zneškodnil také pokus střídajícího Llorenteho. V 77. minutě zahrozil domácí López, při svém pokusu ale podklouzl, trefil pouze brankáře Buffona a "Stará dáma" udržela jednogólové vedení.

AS Řím se v této sezoně bude muset obejít bez stopera Mehdiho Benatii, jenž přestoupil do Bayernu Mnichov. V obraně týmu nastoupily posily Ashley Cole, Kostas Manolas a Davide Astori, v útoku dostal šanci Juan Iturbe, jenž přišel za 22 milionů eur z Hellasu Verona. I s obnoveným týmem se "Giallorossi" dařilo a ve 28. minutě vystřelil Gervinho, jeho pokus gólman Neto vyrazil přesně na Nainggolana, který se nemýlil. Belgickému záložníkovi se proti Fiorentině daří, v dubnu dal jediný gól utkání na jejím hřišti.

V druhém poločase měl nejprve dvě šance Gervinho, na druhé straně se do nebezpečného zakončení dostali Iličič a Babacar, oba pokusy zneškodnil brankář De Sanctis. V úplném závěru zápasu poslal Nainggolan do úniku Gervinha, jenž upravil na konečných 2:0.

AC pro Inzaghim začalo vítězně

Bývalý milánský útočník Filippo Inzaghi začal svou trenérskou kariéru úspěšně. V ligové premiéře na lavičce AC Milán jeho tým porazil Lazio Řím 3:1. Skvělý debut měl také španělský brankář Diego López, který přišel v létě z Realu Madrid. V nastaveném čase zneškodnil Candrevovi penaltu.

Španěl Fernando Torres z Chelsea zatím do milánské hry nezasáhl, ale domácí vedli už 3:0 po střelách Japonce Hondy, Ghaňana Muntariho a Francouze Méneze, který proměnil penaltu. Pak si ale další debutant Alex, posila z Paris St. Germain, srazil míč do vlastní sítě a hosté vycítili šanci. Mauri ale trefil jen břevno a při penaltě se vyznamenal López.

První soupeř Sparty v Evropské lize Neapol začal v Janově výborně a už ve 3. minutě mu Španěl Callejón po centru Argentince Higuaína zajistil vedení. Domácí Pinilla ale vyrovnal a nerozhodný stav vydržel téměř do konce. Až z posledního útoku vstřelil vítězný gól Nizozemec De Guzmán, který v závěru nahradil Slováka Hamšíka.

Italská fotbalová liga - 1. kolo:

Chievo - Juventus Turín 0:1 (7. vlastní Biraghi), AS Řím - Fiorentina 2:0 (28. Nainggolan, 90.+3 Gervinho), AC Milán - Lazio Řím 3:1 (7. Honda, 56. Muntari, 64. Ménez z pen. - 67. vlastní Alex), Bergamo - Hellas Verona 0:0, FC Janov - Neapol 1:2 (40. Pinilla - 3. Callejón, 90+5. De Guzman), FC Turín - Inter Milán 0:0, Palermo - Sampdoria Janov 1:1 (7. Dybala - 90. Gasteldello), Sassuolo - Cagliari 1:1 (42. Zaza - 44. Sau), Udine - Empoli 2:0 (57. a 62. Di Natale). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články