Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Juventus pouze remizoval s Interem, AS Řím už ztrácí jen bod

Řím - Juventus v Derby d'Italia s Interem vybojoval pouhý bod za remízu 1:1. Bianconeri vedli již po čtyřech minutách zásluhou Téveze, Icardi však po hodině hry srovnal. O bod se tak na vedoucí Juventus dotáhl AS Řím, který zvítězil v Udine 1:0 kontroverzním gólem Davideho Astoriho. Míč se po jeho hlavičce odrazil od břevna na brankovou čáru a rozhodčí po chvilkovém váhání gól uznal. 

Utkání Juventus - Inter
zdroj: imago sportfotodienst

Juventus poslal do vedení už v páté minutě nejlepší kanonýr soutěže Tévez, jemuž nádherně přiťukl míč patičkou do jasné střelecké pozice Arturo Vidal. Jedenáctý zásah argentinského útočníka v sezoně ale nakonec vítězství nepřinesl, protože v 64. minutě po parádní kolmici Guarína vyrovnal Icardi.

Za Inter se poprvé představila i posila z Arsenalu Lukas Podolski. Německý útočník si dokonce mohl připsat asistenci, Inter se v poslední čtvrthodině utkání dostal do několika skvělých přečíslení, největší šanci po přízemním centru Podolského však ve skluzu neproměnil Icardi.

Inter se nakonec o bod musel strachovat, po nebezpečném skluzu obdržel v 86. minutě červenou kartu Kovačič, ale Nerazzuri nakonec remízu udrželi. Bianconeri tak sice protáhli svou sérii bez porážky na osm ligových zápasů, ale ve třetím z posledních čtyř duelů uhráli jen nerozhodný výsledek. 

Utkání AS Řím - Udinese
zdroj: ČTK/AP autor: Paolo Giovannini

Reprezentační obránce Astori si v 17. minutě naběhl na Tottiho centr z volného kopu a hlavou poslal míč do břevna, odkud se odrazil na brankovou čáru a posléze do rukou domácího brankáře Karnezise.

Střelec se nejprve marně dožadoval gólu u brankového rozhodčího, až po hvizdu hlavního se začal radovat a sudí se naopak ocitli v ohni výčitek domácích hráčů. Další kontroverzní okamžik pak přinesla druhá půle, v níž Udine protestovalo proti neodpískanému zákroku na Koneho v pokutovém území. Stav 0:1 se ale už nezměnil.

"Pokud hlavní sudí rozhoduje na vlastní pěst, pak odstraňme brankové rozhodčí, protože tady je strukturální chyba," zlobil se trenér Udine Andrea Stramaccioni. "Kdybychom používali brankovou technologií, tak bychom se vyhnuli podobným kontroverzím a bylo by to jednodušší i pro rozhodčí," přidal kouč Říma Rudi García.

Utkání AC Milán - Sassuolo
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

AC Milán doma podlehl 1:2 Sassuolu a poprvé od roku 1997 prohrál úvodní utkání v novém roce. "Rossoneri" sice poslal do vedení v 9. minutě Poli, ale o dvacet minut později vyrovnal Sansone a v 67. minutě rozhodl o vítězství hostů povedeným volejem Zaza. AC je po neúplném 17. kole Serie A na sedmém místě.

Hodně nepovedený debut zažil na lavičce Cagliari Gianfranco Zola, jehož noví svěřenci utrpěli v Palermu debakl 0:5. Pro Zolu, který o Vánocích nahradil odvolaného kouče Zdeňka Zemana, to byla nejtvrdší porážka v trenérské kariéře. Cagliari po devátém ligovém utkání bez vítězství figuruje na 18. příčce.

Výsledky 17. kola italské fotbalové ligy:

Udine - AS Řím 0:1 (17. Astori), AC Milán - Sassuolo 1:2 (9. Poli - 28. Sansone, 67. Zaza), Chievo - FC Turín 0:0, Empoli - Hellas Verona 0:0, FC Janov - Bergamo 2:2 (51. Falque z pen, 69. Matri - 37. Zappacosta, 49. Moralez), Palermo - Cagliari 5:0 (33. z pen. a 72. Dybala, 6. Morganella, 10. Muňoz, 85. Barreto), Parma - Fiorentina 1:0 (11. Costa), Juventus Turín - Inter Milán 1:1 (5. Tévez - 64. Icardi). 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články