Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Juventus posedmé v řadě vyhrál, Inter padl s Laziem

Řím - Juventus pokračuje v útoku na čelo italské ligy. V 17. kole turínští zvítězili na hřišti Carpi 3:2 a po sedmé ligové výhře už mají na svém kontě 33 bodů. Zůstávají ale čtvrtí, druhou a třetí příčku díky výhrám uhájily Fiorentina a Neapol. Vedoucí Inter Milán překvapivě prohrál na domácím stadionu s Laziem Řím 1:2 a Serii A vede už jen o bod. 

Mario Mandžukič
zdroj: ČTK/AP/Marco Vasini

Laziu se v Miláně povedl hned vstup do zápasu, po pěti minutách se tvrdou střelou z vápna prosadil Candreva. Inter sice po hodině hry zásluhou Icardiho srovnal, ale tři minuty před koncem fauloval Melo ve vápně a nabídl Laziu pokutový kop. Candreva ho sice neproměnil, z dorážky už ale míč do brány dostal.

Ve vypjatém závěru ještě viděli červenou kartu hráči na obou stranách. Nejprve musel předčasně do šatny za nakopnutí protihráče domácí Melo, v nastaveném čase i Milinkovič-Savič po dvou žlutých kartách. Výsledek se už ale nezměnil. 

Juventus je v lize ve skvělé formě, body naposledy ztratil na konci října, od té doby pouze vítězí. V Carpi sice prohrával po brance domácího Borriella, jenže už za tři minuty vyrovnal Mario Mandžukič. Chorvatský útočník se navíc před přestávkou prosadil podruhé. Na začátku druhé půle přidal branku také Paul Pogba. Carpi už zvládlo jen snížit v nastaveném čase.

Neapol zvítězila na hřišti Atalanty Bergamo, po přestávce se o výhru 3:1 postarali Hamšík gólem z pokutového kopu a dvěma zásahy nejlepší střelec ligy Gonzalo Higuaín. Prvním zásahem se zároveň dostal na metu 50 branek v Serii A. Neapol je dál třetí jen o skóre za Fiorentinou, která zvítězila 2:0 nad Chievem po brankách Kaliniče a Iličiče.

Tým z Florencie bude na přelomu roku mezi prvními třemi týmy poprvé od sezony 1998/99. Tři body si připsal také pátý AS Řím, který doma zvítězil 2:0 nad Janovem, i když musel závěrečnou čtvrthodinu odehrát bez Edina Džeka. Bosenský útočník dostal červenou kartu za vášnivé protesty po neodpískané penaltě.

Po dvou remízách po sobě zvítězilo AC Milán a poskočilo na šesté místo čtyři body za AS Řím. Milánský tým vyhrál 4:2 na stadionu Frosinone. AC se poprvé v této sezoně podařilo otočit průběh zápasu, po poločase totiž prohrávalo 0:1 a gólově se prosadilo až po přestávce. Po brankách Abateho, Baccy a Alexe sice domácí snížili, ale vítězství Rossoneri potvrdil v nastaveném čase Bonaventura.

Poprvé se v italské lize gólově prosadil dvacetiletý slovenský talent Dávid Ivan, který brankou pojistil výhru Sampdorie 2:0 nad Palermem. Sampdoria zvítězila poprvé od konce října a dostala se na 14. místo tabulky. 

Italská fotbalová liga - 17. kolo:

Boloňa - Empoli 2:3 (36. Brienza, 45. Destro - 42. a 48. Maccarone, 24. Pucciarelli). Juventus Turín 2:3 (15. Borriello, 90.+2 vlastní Bonucci - 18. a 41. Mandžukič, 50. Pogba), AS Řím - FC Janov 2:0 (42. Florenzi, 89. Umar), Bergamo - Neapol 1:3 (54. Gómez - 62. a 85. Higuaín, 52. Hamšík z pen.), Fiorentina - Chievo 2:0 (20. Kalinič, 32. Iličič), Hellas Verona - Sassuolo 1:1 (39. Toni - 35. Floccari), FC Turín - Udine 0:1 (41. Perica) Frosinone - AC Milán 2:4 (19. Ciofani, 84. Dionisi - 50. Abate, 55. Bacca, 77. Alex, 90.+3 Bonaventura), Sampdoria Janov - Palermo 2:0 (53. Soriano, 76. Ivan), Inter Milán - Lazio Řím 1:2 (61. Icardi - 5. a 87. Candreva)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články