Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Juventus porazil Lazio, Hamšík dal dva góly Chievu

Řím - Fotbalisté Juventusu Turín přehráli ve šlágru 2. kola italské ligy Lazio 4:1. Útočník římského celku Libor Kozák byl celý zápas jen mezi náhradníky. Potřetí za sebou se v dresu "Staré dámy" prosadil Argentinec Carlos Tévez. Neapol porazila Chievo na jeho hřišti 4:2, o dvě branky hostů se postaral útočník Marek Hamšík. Slovenský reprezentant se dvakrát trefil již v prvním kole v domácím duelu s Boloňou a se čtyřmi góly vede tabulku střelců italské ligy.

Fotbalisté Neapole
zdroj: Isifa/EPA

Juventus, který se s Laziem potkal již podruhé během 14 dnů, dokázal stejně jako v souboji o italský Superpohár vstřelit svému soupeři čtyři branky. Domácí vedli po šestadvaceti minutách 2:0, když se dvakrát prosadil Chilan Arturo Vidal, krátce po něm však z dorážky snížil hostující Miroslav Klose.

Brzy po změně stran zvýšil na 3:1 Mirko Vučinič, který se proti Laziu trefil již poosmé v kariéře. Další průběh utkání pak ovlivnilo vyloučení Brazilce Hernanese, který zahrál rukou a po druhé žluté kartě musel opustit hřiště. Konečnou podobu výsledku dal Tévez, který zatím skóroval v každém zápase Juventusu v této sezoně.

Hamšík se do statistik poprvé zapsal v 13. minutě, kdy se zpoza šestnáctky trefil přesně k tyči branky Christiana Puggioniho. Na jeho trefu stihli domácí zareagovat o jedenáct minut později gólem Alberta Paloschiho. Znovu do vedení šli hosté po necelé půlhodině utkání, kdy pas Gonzala Higuaína gólově zužitkoval José Cajellón, který se podobně jako Hamšík prosadil již v minulém kole.

Do přestávky dokázal vyrovnat znovu Paloschi, ale po změně stran vrátil vedení hostům Hamšík a dvacet minut před koncem uzavřel skóre svou premiérovou trefou v italské lize bývalý útočník Realu Madrid Higuaín.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články