Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Juventus porazil Crotone a vede ligu o sedm bodů, AC vyhrálo i v devíti

Řím - Venkovní triumfy italských velkoklubů nabídly středeční dohrávky Serie A. Juventus nezaváhal na hřišti předposledního Crotone, kde po brankách Mandžukiče a Higuaína zvítězil 2:0. Milánské AC uspělo v Boloni, přestože odehrálo závěrečných třicet minut pouze s devíti hráči v poli. Jediný gól utkání vstřelil těsně před koncem Pašalič.    

Mario Mandžukič (číslo 17) právě rozvlnil síť Crotone
zdroj: REUTERS autor: Ciro De Luca

Oba celky sice figurují na opačných koncích tabulky, ale favorizovanému Juventusu trvalo hodinu, než zlomil odpor statečně vzdorujících domácích. Turínský celek poslal v 60. minutě do vedení Chorvat Mario Mandžukič, když z úhlu dorazil do sítě vyražený míč brankářem Cordazem.

Druhý gól přidal o čtrnáct minut později nejlepší střelec "Staré dámy" Gonzalo Higuaín, který zužitkoval přihrávku lednové posily z Janova Tomáse Rincóna. Argentinský reprezentant se trefil pošestnácté v sezoně a jednu branku ztrácí na nejlepšího kanonýra ligy Edina Džeka z AS Řím.

Pašalič zařídil cenné vítězství

Boloňa vyšla bodově naprázdno, ačkoli měla více než půlhodinu dvojnásobnou početní výhodu. Už ve 36. minutě se totiž vyfauloval Gabriel Paletta a v 59. minutě dostal druhou žlutou kartu slovenský záložník Juraj Kucka.

Český reprezentační záložník Ladislav Krejčí měl během první i druhé půle slušné šance na skórování, ale v obou případech jej vychytal sedmnáctiletý milánský brankář Gianluigi Donnarumma.

Domácí pak minutu před vypršením řádné hrací doby šokoval Mario Pašalič, který po průniku Gerarda Deulofeua vstřelil zblízka jediný gól zápasu. 

Italská fotbalová liga - 18. kolo:

Crotone - Juventus Turín 0:2 (60. Mandžukič, 74. Higuaín), Boloňa - AC Milán 0:1 (89. Pašalič).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články