Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Juventus porazil AC Milán a navýšil náskok před AS Řím

Řím - Fotbalisté Juventusu Turín vyhráli v italské lize na hřišti AC Milán 2:0 a vedou tabulku o 11 bodů před AS Řím, jenž na domácím hřišti s Interem Milán jen remizovali 0:0. Hosté nedokázali oplatit soupeři podzimní porážku 0:3 ze San Sira a navíc AS nedokázali porazit již devět zápasů v řadě. Prohrála Catanie, která nestačila venku na FC Janov 0:2. V základní sestavě nastoupil Jaroslav Plašil. Svůj debut v Serii A po únorovém přestupu z Liberce si v dresu Verony odbyl útočník Michael Rabušic, jenž v základní sestavě odehrál 63 minut utkání proti Boloni. Zápas skončil bezgólovou remízou.

Utkání AS Řím - Inter Milán
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Stará dáma" zopakovala na San Siru postupový výsledek ze čtvrtečního utkání Evropské ligy na hřišti Trabzonsporu. V Miláně se obhájce titulu Juventus dostal do vedení minutu před přestávkou. Na konci kombinační akce byl Fernando Llorente, který zužitkoval přízemní centr Stephana Lichtsteinera.

Po změně stran pak svou střelu z 20 metrů odrazil od břevna do branky Carlos Tévez a potvrdil tak výhru Juventusu. Třicetiletý Argentinec zaznamenal patnáctou trefu v sezoně, v posledních čtyřech zápasech skóroval čtyřikrát.

V prvním poločase v Římě mohl jít do vedení Inter, hlavička Argentince Rodriga Palacia ve dvacáté minutě však mířila těsně nad branku. Šance domácích přišly až po změně stran. Krátce po hodině hry se mohl prosadit reprezentant Pobřeží slonoviny Gervinho, ale jeho pokus na poslední chvíli skluzem zneškodnil obránce Rolando. O osm minut později pak dělovku Miralema Pjaniče vytěsnil mimo tři tyče gólman Samir Handanovič.

Catania nestačila na Janov

Ani Plašilův start v utkání s Janovem Catanii k bodům nepomohl a po druhé prohře za sebou setrvává tým v sestupovém pásmu. Skóre po čtvrthodině hry otevřel obránce Luca Antonelli, který je s třemi brankami druhým nejlepším střelcem Janova v sezoně.

Další komplikace pro hosty přišla šest minut před přestávkou, když po druhé žluté kartě během čtrnácti minut zamířil do kabin obránce Giuseppe Bellusci. Plašil vystřídal v 65. minutě a za dalších dvacet minut pak domácí potvrdili zisk tří bodů díky trefě záložníka Stefana Sturara, pro nějž to byla premiérová branka v italské lize.

Italská fotbalová liga - 26. kolo:

Cagliari - Udine 3:0 (18. Ibarbo, 81. Vecino, 89. Ibraimi), Bergamo - Chievo 2:1 (21. Carmona, 85. Cigarini - 72. Dainelli), FC Janov - Catania 2:0 (14. Antonelli, 85. Sturaro), FC Turín - Sampdoria Janov 0:2 (7. Okaka, 79. Gabbiadini), Hellas Verona - Boloňa 0:0, Sassuolo - Parma 0:1 (2. Parolo), Livorno - Neapol 1:1 (39. vlastní Reina - 32. Mertens z pen.), AC Milán - Juventus Turín 0:2 (44. Llorente, 68. Tévez), Fiorentina - Lazio Řím 0:1 (5. Cana).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články