Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Juventus po oslavách prohrál v Cagliari, Atalanta si o druhé místo zahraje s Interem

Po zisku devátého italského titulu v řadě kousali fotbalisté Juventusu šestou porážku v sezoně. V předposledním 37. kole Serie A v Cagliari 0:2. O vicemistrovi se rozhodne v přímém souboji až v posledním kole, v němž se střetne Atalanta s Interem - oba favorité totiž před vzájemným duelem vyhráli. "Nerazzurri" mají o bod více, ale doma bude hrát Bergamo. Na opačném pólu v tabulce udrželo záchranářskou naději Lecce s Antonínem Barákem.

Fotbalisté Cagliari (vlevo) se radují z gólu proti Juventusu
zdroj: AP autor: Alessandro Tocco

Lecce potřebovalo zvítězit a zároveň doufat, že v souběžně hraném utkání ztratí FC Janov. Druhá podmínka byla splněna, Janovští totiž předvedli v Sassuolu bezkrevný výkon a utrpěli debakl 0:5. Domácí tým si naopak spravil chuť poté, co mu v minulém kole po zásazích videorozhodčího neuznali při prohře 0:2 v Neapoli čtyři góly.

Lecce v Udine prohrávalo od 36. minuty po neubráněném rohu, ale už za čtyři minuty s přehledem srovnal z penalty za ruku ve vápně Marco Mancosu. Hosté po změně stran tlačili a kýženého gólu se dočkali v 81. minutě. Barák se neukvapil, v dobré pozici předložil míč ještě lépe postavenému Gianlucovi Lapadulovi a ten dokonal obrat.

Před posledním kolem ztrácí Barák a spol. z prvního sestupového osmnáctého místa na Janov jeden bod. Vzhledem k horší vzájemné bilanci potřebují zvítězit a zároveň doufat, že soupeř uhraje maximálně remízu.

Juventus neskóroval poprvé od loňskoho září

Juventus v minulém kole oslavil obhajobu titulu a v Cagliari zahazoval šance. Naopak domácí v první půli dvakrát skórovali a připsali si první výhru po osmi kolech. "Starou dámu" zdolali prvně od listopadu 2009. 

Konečné páté místo si zajistil AS Řím, který v přestřelce zdolal domácí FC Turín 3:2. Šestý skončí AC Milán, který i proti Sampdorii potvrdil, že se mu po koronavirové pauze nesmírně daří. V Serii A neprohrál už pojedenácté za sebou a ve čtvrtém z posledních pěti kol vyhrál.

Bilanci po lednovém příchodu na San Siro si opět vylepšil hvězdný milánský veterán Zlatan Ibrahimovic, který dvakrát skóroval a má na kontě už devět gólů. Za Sampdorii odehrál celý zápas český reprezentant Jakub Jankto.

Immobile útočí na rekord

Vedení mezi střelci si pojistil útočník Lazia Ciro Immobile. Třicetiletý kanonýr podtrhl pojišťující brankou výhru 2:0 nad Brescií a připsal si už 35. gól v ligové sezoně. Před posledním kolem mu schází jediná trefa k vyrovnání rekordu Serie A Gonzala Higuaína, který v ročníku 2015/16 zaznamenal 36 přesných zásahů.

Immobile má na čele tabulky střelců náskok čtyř branek na Cristiana Ronalda z Juventusu, který v Cagliari sice jednou dostal míč do sítě, ale gól kvůli ofsajdu neplatil. V dresu Brescie odehráli celých 90 minut Češi Jaromír Zmrhal s Alešem Matějů.

Naopak ani na lavičce Boloni nebyl kvůli zranění z minulého duelu při vysoké porážce 0:4 ve Florencii záložník Ladislav Krejčí. Fiorentina dala všechny branky až po pauze, hattrickem se blýskl Federico Chiesa.

Na San Siru se radoval Inter

V Miláně rozhodli o vítězství Interu Danilo D'Ambrosio křižnou střelou v 11. minutě a konečný výsledek stanovil střídající Lautaro Martínez. 

Atalanta prohrála první poločas gólem do šatny, který vstřelil švédský záložník a bývalý hráč Bergama Dejan Kulusevski. Po změně stran však favorité otočili výsledek - ukrajinský středopolař Ruslan Malinovskij prostřelil z přímého kopu děravou domácí zeď a obrat dokonal individuální akcí argentinský útočník Alejandro Gómez.

Bergamu chybějí jen dva góly k dosažení hranice sta gólů, což se naposledy v Serii A podařilo v sezoně 1950/51. Dokázaly to tehdy Inter a AC Milán (oba 107) i Juventus (103).

Italská fotbalová liga - 37. kolo:

Parma - Bergamo 1:2 (43. Kulusevski - 70. Malinovskij, 84. Gómez), Inter Milán - Neapol 2:0 (11. D'Ambrosio, 74. Martínez), Hellas Verona - Spal Ferrara 3:0 (7. a 11. Di Carmine, 47. Faraoni), Lazio Řím - Brescia 2:0 (17. Correa, 83. Immobile), Sampdoria Janov - AC Milán 1:4 (87. Askildsen - 4. a 58. Ibrahimovic, 54. Calhanoglu, 90.+2 Leao), Sassuolo - FC Janov 5:0 (66. a 77. Caputo, 26. Traoré, 40. Berardi, 74. Raspadori), Udine - Lecce 1:2 (36. Samir - 40. Mancosu z pen., 81. Lapadula), Cagliari - Juventus 2:0 (8. Gagliano, 45.+2 Simeone), FC Turín - AS Řím 2:3 (14. Berenguer, 66. Singo - 16. Džeko, 23. Smalling, 61. Diawara z pen.), Fiorentina - Boloňa 4:0 (48., 54. a 89. Chiesa, 74. Milenkovič).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články