Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Juventus ovládl derby. Lukaku otočil duel Interu s Boloňou. Balotelli hrozil, že odejde

V čele italské ligy i po 11. kole zůstávají fotbalisté Juventusu. Pomohla jim k tomu hubená výhra 1:0 v derby s FC Turín. Druhý je s bodovou ztrátou Inter, který otočil duel v Boloni díky dvěma gólům Romela Lukaka a zvítězil 2:1. V dresu domácích odehrál celý zápas Ladislav Krejčí. Za Brescii, která prohrála 1:2 ve Veroně, nastoupil Aleš Matějů, Jaromír Zmrhal zůstal na lavičce. Jejich spoluhráč Mario Balotelli byl rasisticky urážen diváky a chtěl odejít ze hřiště. Uspělo římské AS, které si doma poradilo s Neapolí 2:1.

Romelu Lukaku vstřelil dvě branky do sítě Boloni
zdroj: ČTK/AP autor: Giorgio Benvenuti

O výhře rozhodl Matthijs de Ligt. Dvacetiletý stoper, za kterého "Bianconeri" zaplatili Ajaxu Amsterdam bezmála dvě miliardy korun, se prosadil v 70. minutě. Gonzalo Higuaín vrátil míč po rohovém kopu před branku a nikým nehlídaný De Ligt vystřelil Juventusu vítězství. Lídr Serie A ani v jedenáctém utkání ligové sezony nenašel přemožitele a vyhrál devátý z posledních deseti soutěžních zápasů.

Po téměř hodině hry se za Boloňu střelou zpoza vápna prosadil Roberto Soriano. V 75. minutě ale srovnal Lukaku, v první minutě nastavení pak proměným pokutovým kopem dokonal obrat. Šestadvacetiletý belgický útočník je s devíti trefami druhým nejlepším střelcem soutěže. Na Cira Immobileho z Lazia Řím ztrácí tři zásahy.

V dalším duelu italské Serie A přivítalo na svém stadioně AS Řím Neapol. Vlky poslal do vedení v 19. minutě Nicolo Zaniolo. O sedm minut později odmítl dvoubrankový náskok Aleksandar Kolarov, který neproměnil penaltu. Deset minut po změně stran vzal odpovědnost za další pokutový kop místo srbského obránce Jordan Veretout a francouzský záložník se nemýlil, byť si brankář Alex Meret na míč sáhl. Za hosty pouze snižoval Arkadiusz Milik.

Je nám líto, video expirovalo.
Brescia v Serii A znovu prohrála, Balotelli hrozil odchodem ze hřiště

Balotelliho rasisticky uráželi, útočník chtěl odejít

Utkání Brescie ve Veroně poznamenaly rasistické urážky, kterými domácí fanoušci častovali Maria Balotelliho, jenž pohrozil odchodem ze hřiště. Zápas byl kvůli chování diváků ve druhém poločase zhruba na čtyři minuty přerušen poté, co naštvaný Balotelli sebral míč a nakopnul ho na tribunu s nejhlasitějšími příznivci.

Trenér Verony Ivan Jurič se však domácích fanoušků zastal s tím, že o rasismus nešlo. "Nebojím se říct, že dnes nešlo o rasistické pokřiky," řekl v rozhovoru pro Sky Sport Italia. "Možná zesměšňovali a pískali na skvělého hráče, ale o nic vážnějšího nešlo," dodal.

"Zeptejte se ho sami, o nic nešlo. Nesnáším rasismus a jsem ten první, kdo se proti němu postaví, když se to stane, ale dnes to nebyl ten případ. Fanoušci Balotelliho provokovali, bylo tam pár sarkastických pokřiků, ale rasismus ne. Kdo tvrdí něco jiného, tak lže," prohlásil Jurič.

Balotelli na incident reagoval na instagramu, kde poděkoval především spoluhráčům i hráčům Verony, kteří ho ještě na hřišti utěšovali a přesvědčovali, ať v utkání pokračuje. "Od srdce všem děkuji. Ukázali jste, že jste opravdoví chlapi, ne jako ti, co navzdory důkazům vše popírají," napsal.

Domácí rozhodli po přestávce. V 50. minutě hlavičkoval po rohovém kopu Eddy Salcedo Mora, po něm pálil přesně v 81. minutě Matteo Pessina. Za Bresciu korigoval o čtyři minuty později ranou ze zhruba 20 metrů do horního rohu branky Balotelli. Brescia čeká na ligovou výhru od 21. září.

Udine přehrálo Janov navzdory tomu, že od 22. minuty prohrávalo brankou Gorana Panděva. V 32. minutě vyrovnal Rodrigo De Paul a vítěznou branku hostí vstřelil v 87. minutě Ken Sema. V nastavení pojistil výhru Udine Kevin Lasagna.

Dál se daří Laziu Řím, které vyhrálo 2:1 na hřišti AC Milán a už šest kol neprohrálo. Rossoneri naopak počtvrté z posledních pěti domácích zápasů ztratili body a jsou až jedenáctí. Římskému celku patří čtvrté místo.

Po šesti zápasech bez výhry uspěli fotbalisté Sampdorie Janov 1:0 na hřišti Spalu Ferrara gólem v nastavení a opustili poslední místo, na které klesl jejich soupeř. Zápas rozhodl Gianluca Caprari, který těsně předtím přišel na hřiště místo Federica Bonazzoliho. Český reprezentant Jakub Jankto hrál za vítězný tým do 74. minuty.

Sampdoria vyhrála poprvé pod koučem Claudiem Ranierim, který před třemi týdny nahradil Eusebia Di Francesca. Caprari rozhodl zápas hlavou, když do protipohybu domácího gólmana tečoval hlavičkový pokus spoluhráče Gastona Ramíreze.

Italská fotbalová liga - 11. kolo:

AS Řím - Neapol 2:1 (19. Zaniolo, 55. Veretout - 72. Milik), Boloňa - Inter Milán 1:2 (59. Soriano - 75. a 90.+1 z pen. Lukaku), FC Turín - Juventus Turín 0:1 (70. De Ligt), Bergamo - Cagliari 0:2 (32. vlastní Pašalič, 59. Oliva), FC Janov - Udine 1:3 (22. Panděv - 32. De Paul, 87. Sema, 90.+3 Lasagna), Hellas Verona - Brescia 2:1 (50. Salcedo Mora, 81. Pessina - 85. Balotelli), Lecce - Sassuolo 2:2 (18. Lapadula, 42. Falco - 35. Toljan, 85. Berardi), Fiorentina - Parma 1:1 (67. Castrovilli - 40. Gervinho), AC Milán - Lazio Řím 1:2 (28. vlastní Bastos - 25. Immobile, 83. Correa), Spal Ferrara - Sampdoria Janov 0:1 (90.+1 Caprari).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články