Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Juventus otočil šlágr s Atalantou a udržel vedení před Interem. Cagliari ztratilo náskok v Lecce

I bez hvězdného Cristiana Ronalda to jde. Fotbalisté Juventusu zvítězili 3:1 v Bergamu a ani ve 13. kole Serie A neprohráli. Dvěma góly se o obrat postaral Gonzalo Higuaín a turínský celek má na prvním místě náskok jednoho bodu před Interem Milán, který přehrál venku FC Turín 3:0. Až sedmá Neapol remizovala na hřišti také trápícího se AC Milán 1:1, překvapení ročníku z Cagliari neudrželo vedení 2:0 a remizovalo v Lecce.

Gonzalo Higuaín dává gól Atalantě
zdroj: Reuters autor: Alessandro Garofalo

Ronaldo po návratu z reprezentace, které čtyřmi góly ve dvou zápasech pomohl k postupu na mistrovství Evropy, dostal kvůli zdravotním problémům volno a Juventus bez největší hvězdy mohl prohrávat už v prvním poločase. Musa Barrow ale z penalty zamířil pouze do břevna.

Domácí se ujali vedení v 56. minutě zásluhou Robina Gosense a náskok drželi až od 74. minuty, kdy srovnal Higuaín. O osm minut později argentinský útočník poslal Juventus do vedení a obrat dokonal v nastavení jeho krajan Paulo Dybala, který gólem oslavil 200. start v italské lize.

O výhře Interu rozhodli už v prvním poločase Lautaro Martínez a Stefan de Vrij, třetí gól přidal po přestávce Romelu Lukaku. Nerazzurri natáhli sérii bez porážky na šest zápasů.

Je nám líto, video expirovalo.
Inter Milán v italské lize vyhrál

Nedaří se naopak vicemistrům z Neapole, kteří remizovali 1:1 na hřišti AC Milán a po sérii pěti zápasů bez vítězství jim patří až sedmá příčka se ztrátou patnácti bodů na Juventus. Na lavičce domácího celku byl poprvé i jednadvacetiletý útočník Daniel Maldini, syn milánské legendy a bývalého kapitána italské reprezentace Paola Maldiniho. AC Milán je třináctý.

Fotbalisté Lazia Řím zvítězili gólem v nastavení 2:1 na hřišti Sassuola a na třetím místě tabulky udrželi dvoubodový náskok na městského rivala AS, který vyhrál 3:0 nad Brescií. Lazio v Sassuolu natáhlo sérii ligových výher na pět. Úvodní gól dali hosté v 34. minutě, kdy dal patnáctou branku v sezoně nejlepší střelec Serie A Ciro Immobile. Těsně před poločasem vyrovnal Francesco Caputo, ale Lazio strhlo vítězství na svou stranu v 91. minutě díky Felipemu Caicedovi.

AS Řím rozhodl utkání s poslední Brescií také ve druhé půli. V 49. minutě se hlavou trefil Chris Smalling, který o osm minut později nahrál Gianlucovi Mancinimu, a výhru stvrdil v 66. minutě Edin Džeko. Brescia, v jejímž dresu odehrál 28 minut český reprezentant Jaromír Zmrhal, utrpěla pátou ligovou porážku za sebou, příchod trenéra Fabia Grossa na začátku listopadu zatím nepomohl. Zmrhalův spoluhráč Aleš Matějů nemohl nastoupit kvůli trestu za vyloučení v předchozím utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté AS Řím doma nedali šanci poslední Brescii

Sérii tří porážek ukončila Boloňa remízou na vlastním stadionu s Parmou 2:2. Tým, v jehož sestavě odehrál na levém beku celý zápas český reprezentant Ladislav Krejčí, vyrovnal až v páté minutě nastaveného času. Hosté šli do vedení v 17. minutě zásluhou švédského záložníka Dejana Kulusevského, za Boloňu ještě před přestávkou vyrovnal Rodrigo Palacio, nejlepší střelec týmu se čtyřmi ligovými brankami. Parma si sice vedení vzala zpátky v 71. minutě gólem Simoneho Iacoponiho, dělbu bodů ale zařídil v nastaveném čase boloňský kapitán Blerim Dzemaili.

Celé utkání odehrál i Jakub Jankto, jehož Sampdoria porazila doma Udine 2:1. Hosté šli do vedení v 29. minutě zásluhou Ilji Nestorovského, za domácí otočili stav Manolo Gabbiadini a z penalty Gastón Ramírez. Češi působící v Udine Antonín Barák a Jan Kubala zůstali pouze na lavičce.

Cagliari v Lecce remizovalo, sudí vyloučil tři hráče za pět minut

Cagliari v zápase, který byl v neděli o den odložen kvůli podmáčenému terénu, dlouho mířilo za výhrou, díky níž by se bodově dotáhlo na třetí Lazio Řím.

Po úspěšné penaltě Joaa Pedra a přesné střele Nainggolana v 67. minutě vedli 2:0, ale závěr nezvládli. Nejprve obránce Cacciatore vyrazil rukou míč směřující do sítě, dostal červenou kartu a Lapadula z pokutového kopu snížil.

Autor gólu okamžitě běžel pro míč, ale dostal se do konfliktu s brankářem Olsenem, který balon nesportovně zakopl. Švédský reprezentant následně udeřil protihráče pěstí a sudí Marini ho vyloučil, červenou kartu však poměrně přísně udělil i domácímu kanonýrovi.

Lecce pak krátkou přesilovku využilo, když se v první minutě nastaveného času trefil Calderoni. Nováček soutěže potřetí za sebou doma remizoval, o body dokázal obrat i mistrovský Juventus a v tabulce je sedmnáctý. Cagliari už jedenáct kol neprohrálo a je čtvrté.

Italská fotbalová liga - 13. kolo:

Bergamo - Juventus 1:3 (56. Gosens - 74. a 82. Higuaín, 90.+2 Dybala), AC Milán - Neapol 1:1 (29. Bonaventura - 24. Lozano), FC Turín - Inter 0:3 (12. Martínez, 32. De Vrij, 55. Lukaku), Boloňa - Parma 2:2 (40. Palacio, 90.+5 Dzemaili - 17. Kulusevski, 71. Iacoponi), AS Řím - Brescia 3:0 (49. Smalling, 57. Mancini, 66. Džeko), Hellas Verona - Fiorentina 1:0 (66. Di Carmine), Sassuolo - Lazio Řím 1:2 (45. Caputo - 34. Immobile, 90.+1 Caicedo), Sampdoria Janov - Udine 2:1 (45.+6 Gabbiadini, 74. Ramírez z pen. - 29. Nestorovski), Lecce - Cagliari 2:2 (82. Lapadula z pen., 90.+1 Calderoni - 30. Joao Pedro z pen., 67. Nainggolan), Spal Ferrara - FC Janov 1:1 (55. Petagna z pen. - 57. Sturaro).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články