Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Juventus otáčel se Sassuolem, Ibrahimovic pomohl AC přeskočit v tabulce Inter

Fotbalisté AC Milán otočili utkání s Laziem Řím a po výhře 2:1 se opět dostali do vedení o dva body před městského rivala Inter. Ten v sobotu porazil na svém stadionu AS Řím 3:1 a má stále zápas k dobru. Juventus otočil zápas se Sassuolem a přiblížil se na kontakt se třetí Neapolí. Ta ještě v 80. minutě vedla 2:0, ale za osm minut bylo všechno jinak. Obrat 3:2 na hřišti Empoli dirigoval Pinamonti. Salernitana si poradila s Fiorentinou 2:1. Obránce David Zima pomohl k výhře FC Turín 2:1 nad Speziou. Aleš Matějů nezabránil porážce Benátek 1:3 s Atalantou Bergamo. Antonín Barák při remíze Verony 1:1 se Sampdorií odehrál 61 minut.

Andrea Pinamonti
zdroj: ČTK/PA/ipa-agency.net autor: Fabio Fagiolini

Všechny tři góly utkání Juventusu se Sassuolem padly z podobného místa, z úhlu na hranici malého vápna. Jako první inkasovali favorizovaní hosté, kteří v minulém kole ztratili domácí remízou s Boloňou. Ve 39. minutě prostřelil Wojciecha Szczesného k bližší tyči Giacomo Raspadori.

V poslední minutě prvního poločasu vyrovnal tvrdou ranou pod břevno Paulo Dybala a v závěru druhého poločasu rozhodl Moise Kean. Dvaadvacetiletý italský útočník se trefil přesně mezi nohy gólmana Andrey Consigliho a stanovil konečné skóre.

AC Milán prohrával na hřišti Lazia od 4. minuty po trefě Immobileho. Italský reprezentant dal svou 26. branku a upevnil si vedení v tabulce střelců Serie A. Úřadující vicemistři nicméně vyrovnali na začátku druhé půle zásluhou francouzského útočníka Girouda.

Hostující trenér Pioli poslal na posledních 22 minut do hry Ibrahimovice a sázka na čtyřicetiletého kanonýra se mu vyplatila. Švédský reprezentant usměrnil v 92. minutě hlavičkou míč k volnému Tonalimu a ten rozhodl.

Neapol poslal do vedení ve 44. minutě belgický reprezentant Mertens a po přestávce zvýšil náskok favorita svou desátou brankou v ligové sezoně Insigne. Domácí vrátil do hry v 80. minutě střídající Henderson a senzační obrat poté režíroval dvěma trefami Pinamonti. Dvaadvacetiletý útočník Empoli nastřílel v této ligové sezoně už 12 branek.

Empoli vyhrálo v Serii A po šestnácti zápasech a zůstává čtrnácté. Neapoli, která předtím remizovala s AS Řím a prohrála s Fiorentinou, se výrazně vzdálil boj o titul. Čtvrtý Juventus na ni navíc ztrácí čtyři body a má zápas k dobru.

Cenné tři body v boji o záchranu získala Salernitana, která doma porazila Fiorentinu 2:1. O třetí výhře ligového nováčka po sobě rozhodl jedenáct minut před koncem osmou brankou v sezoně střídající Bonazzoli. Osmnáctá Salernitana ztrácí na příčky zajišťující záchranu tři body, Fiorentina prohrála po třech triumfech a zůstává sedmá.

V zápase Inter proti AS Řím se prosadil stejně jako v prvním vzájemném duelu pravý bek Dumfries, další gól přidal Brozovič a střelecký účet favorita uzavřel kanonýr Martínez. "Nerazzurri" porazili "vlky" potřetí v sezoně s celkovým skóre 8:1, čisté konto jim zkazil v závěru Mchitarjan.

Zima nastoupil potřetí za sebou, poprvé ale odehrál plnou porci minut. Utkání dvou týmů ze středu tabulky rozhodl ve prospěch "býků" dvěma zásahy srbský záložník Lukič, první gól dal z penalty. V závěru zápasu už jen snížil rovněž z pokutového kopu Manaj.

Matějů se objevil podruhé za sebou v základní sestavě, stejně jako před týdnem proti Fiorentině ale jeho tým nebodoval. Benátky prohrály poosmé v řadě a z posledního místa ztrácejí na záchranu šest bodů.

Bergamo naopak uspělo po třech porážkách a je dva body od pohárových příček. Atalanta prolomila nepříznivou sérii díky trefám ofenzivních opor Pašaliče, Muriela a Zapaty, jenž se prosadil poprvé od prosince.

Verona prohrávala od 44. minuty, kdy Caputo dorazil vlastní neúspěšný penaltový pokus. Vyrovnání zařídil v 78. minutě Caprari a Hellas si upevnil deváté místo. Sampdoria je šestnáctá.

Italská fotbalová liga - 34. kolo:

Benátky - Bergamo 1:3 (80. Črnigoj - 44. Pašalič, 47. Zapata, 63. Muriel), FC Turín - Spezia 2:1 (4. z pen. a 69. Lukič - 90.+6 Manaj z pen.), Inter Milán - AS Řím 3:1 (30. Dumfries, 40. Brozovič, 52. Martínez - 85. Mchitarjan), Hellas Verona - Sampdoria Janov 1:1 (78. Caprari - 44. Caputo), Salernitana - Fiorentina 2:1 (9. Djurič, 79. Bonazzoli - 64. Saponara), Boloňa - Udine 2:2 (6. Hickey, 59. Sansone - 25. Udogie, 46. Success), Empoli - Neapol 3:2 (83. a 87. Pinamonti, 80. Henderson - 44. Mertens, 53. Insigne), FC Janov - Cagliari 1:0 (89. Badelj), Lazio Řím - AC Milán 1:2 (4. Immobile - 50. Giroud, 90.+2 Tonali), Sassuolo - Juventus Turín 1:2 (39. Raspadori - 45. Dybala, 88. Kean).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články