Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Juventus nezastavil ani Inter Milán, Cagliari v devíti uzmulo AS Řím výhru

Úřadující šampioni italské ligy opět zvítězili, konkrétně 1:0 nad třetím Interem Milán. Ve šlágru 15. kola Serie A udržel Juventus Turín počtvrté v řadě čisté konto, pošesté za sebou slavil a před druhou Neapolí, která zničila Frosione 4:0, vede tabulku s náskokem 8 bodů. Tým AS Řím s Patrikem Schickem na hrotu se před zápasem v Lize mistrů s Plzní moc nenaladil, když v Cagliari, které dohrávalo bez dvou vyloučených hráčů, přišel o vedení 2:0 a získal jen bod.

Fotbalisté Juventusu Turín se radují z gólu
zdroj: REUTERS autor: Massimo Pinca

Římané se na Sardinii poprvé prosadili ve 14. minutě, kdy Cristante napálil míč do sítě z hranice vápna. Také druhý gól padl zpoza pokutového území, z přímého kopu se krásně trefil srbský obránce Kolarov.

Domácí snížili pět minut před koncem po rohovém kopu zásluhou Ionity. V nastaveném čase byl vyloučen Ceppitelli a vzápětí také další obránce Srna. I bez nich ale dokázali hráči Cagliari udržet domácí ligovou neporazitelnost, protože v páté minutě nastaveného času vyrovnal po chybě hostí střídající Sau.

Neapol doma nadělovala

V neapolské brance nastoupila poprvé v sezoně letní posila Alex Meret. Italský gólman ale mnoho práce neměl, góly totiž stříleli pouze favorizovaní domácí. Nejprve v sedmé minutě poslal míč přesně k tyči po závaru před brankou Zieliňski a ve 40. minutě zvýšil nádhernou ranou z 25 metrů Ounas.

Na konečných 4:0 upravil ve druhém poločase šestým a sedmým ligovým gólem v sezoně Milik. Polský útočník si tak už v 15. kole vytvořil nový rekord v počtu gólů v jednom ročníku Serie A. Svěřenci Carla Ancelottiho porazili Frosinone ve čtvrtém vzájemném zápase v řadě a neprohráli už 12 soutěžních utkání. Předposlední Frosinone čeká na výhru pět zápasů.

Je nám líto, video expirovalo.
Juventusu zařídil výhru nad Interem Mandžukič

V zápase Juventus  Inter měli v první půli jedinou, zato stoprocentní šanci hosté z Milána. Hvězdný kapitán Icardi připravil míč v pokutovém území Gagliardinimu, jenž s přispěním brankáře Sczesnyho orazítkoval tyč. 

Chorvatský vicemistr světa Mandžukič skóroval až po změně stran – chladnokrevně zužitkoval milimetrově přesný centr Joaa Cancela z levého křídla a stanovil konečný výsledek.

Juventus, mistr italské nejvyšší soutěže z předchozích sedmi sezon, nasbíral v dosavadním průběhu letošního ročníku Serie A 43 z 45 možných bodů. Zaváhal pouze v říjnu, když doma remizoval 1:1 s FC Janov.

Sampdoria vyrovnala v Římě v 10. minutě nastavení

Sampdoria dlouho vedla na hřišti Lazia po gólu Quagliarelly z 21. minuty. Zkušený italský útočník se poprvé v kariéře trefil v pěti po sobě jdoucích ligových zápasech.

Janovský celek ale vedení nakonec neudržel, v 79. minutě vyrovnal na 1:1 Acerbi. To už byl na hřišti i český záložník Sampdorie Jakub Jankto, který v 70. minutě nahradil Praeta. V nastaveném čase navíc dostal červenou kartu janovský Bereszyński a následně po Andersenově ruce ve vápně otočil výsledek z penalty Immobile.

Sampdoria nicméně ještě v divokém závěru v desáté minutě nastavení dokázala vyrovnat zásluhou střídajícího Saponary.

V nastaveném čase srovnala skóre také Fiorentina, konkrétně na stadionu Sassuola. O remíze 3:3 rozhodl prvním gólem v soutěži belgický útočník Kevin Mirallas. Všech šest branek padlo v závěrečných 35 minutách.

Domácí se dostali po trefách Duncana a Babacara do dvougólového vedení. Za hosty snížil Simeone, který skóroval po dlouhých 876 minutách. Rychlá odpověď ovšem přišla z kopačky Sensiho deset minut před koncem a Sassuolo po pěti nepovedených domácích zápasech, z nichž získalo jen čtyři body za stejný počet remíz, mířilo za vítězstvím.

Pak ale potkala domácí tým komplikace v podobě vyloučení Djuričiče a vzápětí snížení Benassiho. V nastaveném čase se počet hráčů na hřišti vyrovnal, neboť Milenkovič dostal druhou žlutou kartu. "Fialkám" se ale navzdory ztracené početní výhodě podařilo získat bod zásluhou střídajícího Mirallase, který rozvlnil síť poprvé od letního příchodu do Fiorentiny.

AC Milán se s FC Turín rozešel bez branek

Svěřenci kouče Gennara Gattusa zaváhali na domácím stadionu teprve potřetí, dvakrát remizovali a s Juventusem prohráli. Nerozhodný výsledek 0:0 udržel AC Milán na čtvrtém místě s náskokem jediného bodu před pátým Laziem, na třetí Inter ztrácí tři body. Turín se posunul na šesté místo.

Je nám líto, video expirovalo.
AC Milán remizoval s FC Turín 0:0

Italská fotbalová liga - 15. kolo:

Juventus - Inter 1:0 (66. Mandžukič), Neapol - Frosinone 4:0 (68. a 84. Milik, 7. Zieliňski, 40. Ounas), Cagliari - AS Řím 2:2 (85. Ionita, 90.+5 Sau - 14. Cristante, 41. Kolarov), Lazio - Sampdoria 2:2 (79. Acerbi, 90.+6 Immobile z pen. - 21. Quagliarella, 90.+10 Saponara), Sassuolo - Fiorentina 3:3 (63. Duncan, 68. Babacar, 80. Sensi - 70. Simeone, 89. Benassi, 90.+7 Mirallas), Empoli - Boloňa 2:1 (10. Caputo, 80. La Gumina - 41. Poli), Parma - Chievo 1:1 (53. Alves - 47. Stepiński), Udine - Bergamo 1:3 (12. Lasagna - 2., 62. a 80. Zapata), Janov - Spal Ferrara 1:1 (38. Piatek z pen. - 15. Petagna), AC Milán - FC Turín 0:0.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články