Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Juventus nedal šanci oslabenému Lecce, Lazio udrželo odstup. Brescia ztratila vedení

Juventus porazil v 28. kole italské ligy Lecce 4:0 a udržel čtyřbodový náskok před druhým Laziem Řím, které otočilo domácí utkání s Fiorentinou a vyhrálo 2:1. Lecce, za nějž od 72. minuty naskočil český záložník Antonín Barák, hrálo téměř hodinu v deseti. "Stará dáma" využila přesilovku po přestávce. Inter Milán otočil zápas v Parmě, která dohrávala bez vyloučeného Kucky, a upevnila si třetí místo. Brescia s Alešem Matějů a Jaromírem Zmrhalem neudržela dvoubrankové vedení a remizovala 2:2 s Janovem. Hráči Bergama prodloužili vítěznou sérii na šest zápasů, když porazili Udine 3:2.

Paulo Dybala a Aaron Ramsey oslavují gól Juventusu
zdroj: AP autor: Marco Alpozzi

Hosté šli do oslabení v 31. minutě. Domácí záložník Rodrigo Bentancur využil zaváhání Fabia Lucioniho, vzal mu míč a chtěl jít sám na branku, jenže bek Lecce ho nedovoleně zastavil a obdržel červenou kartu.

"Bianconeri" poprvé zužitkovali početní výhodu v 53. minutě, kdy se Dybala těsně před vápnem nádherně trefil do horního růžku.

Za necelých deset minut přidal druhou branku Ronaldo. Pětatřicetiletý Portugalec se trefil do sítě 20. celku z celkových 21, kterým v Serii A čelil. Ronaldo se prosadil z pokutového kopu ve druhém ligovém utkání po sobě.

Je nám líto, video expirovalo.
Juventus deklasoval Lecce a upevnil si vedení v Serii A

V 83. minutě se zblízka prosadil Higuaín, kterému nahrál elegantní patičkou Ronaldo. O dvě minuty později stanovil konečné skóre stoper De Ligt.

Juventus vyhrál po koronavirové pauze i druhý ligový duel, naopak Lecce znovu čtyřikrát inkasovalo. V předchozím kole doma prohrálo s AC Milán 1:4.

Lazio v minulém kole neudrželo dvoubrankový náskok a podlehlo Bergamu, tentokrát naopak předvedlo obrat. Fiorentinu poslal do vedení v 25. minutě po slalomu mezi protihráči a přesném zakončení Franck Ribéry. V 67. minutě ale rozhodčí nařídil penaltu ve prospěch Římanů, se kterou si s přehledem poradil nejlepší střelec soutěže Ciro Immobile. Lazio kopalo už 15. pokutový kop v sezoně. Obrat dokonal sedm minut před koncem řádné hrací doby Luis Alberto. 

Brescia začala důležitý záchranářský souboj dobře a už ve 13. minutě vedla po trefách Alfreda Donnarummy a Alessandra Sempriniho 2:0. Janov se ale vrátil do hry v 38. minutě po penaltě Iaga Falqueho a vyrovnání zařídil z dalšího pokutového kopu Andrea Pinamonti.

Janov tak udržel na 17. místě osmibodový náskok na svého dnešního soupeře, na sestupové pásmo má ale náskok jen jeden bod. Brescia zůstává po druhé remíze za sebou poslední.

Fotbalisté AC Milán zvítězili nad AS Řím 2:0. Úvodní branku zápasu vstřelil až v 76. minutě Chorvat Ante Rebič, jenž dal již sedmý gól ze šestnácti, které AC Milán v tomto kalendářním roce v Serii A nastřílel. Tři body proti pátému AS Řím, který ve druhé půli ani jednou nevystřelil na branku, pojistil v závěru z penalty Hakan Calhanoglu.

Bergamo proti Udine poslal do vedení v 9. minutě Duván Zapata, za Udine však do poločasu vyrovnal Kevin Lasagna. V druhé půli hostující Atalanta potvrdila roli nejlépe střílejícího mužstva soutěže, dvakrát se prosadil Luis Muriel. Lasagnova druhá branka v utkání na body domácím nestačila.

Bergamo překonalo svůj rekord v počtu vstřelených branek v Serii A. Na kontě mají svěřenci trenéra Gian Piera Gasperiniho 80 gólů, druhý nejlépe střílející tým soutěže Lazio dalo o 16 branek méně.

Parma překvapila favorizovaný Inter v 15. minutě, po přihrávce bývalého záložníka Sparty Juraje Kucky se s přispěním teče trefil Gervinho. Sudí udělil ve vyhroceném utkání osm žlutých karet a dvě červené, jednu z nich viděl domácí Kucka a jednu náhradní brankář hostů Tommaso Berni mimo hru. Inter vyrovnal až v 84. minutě, kdy hlavičkou po rohovém kopu skóroval Stefan de Vrij. Obrat dokonal tři minuty poté Alessandro Bastoni.

Hektický první poločas utkání Neapole se Spalem ovládli domácí. V jejich dresu se trefil Dries Mertens s Josém Callejónem, další trefu Lorenza Insigneho odvolal videorozhodčí. Za Spal se prosadil Petagna. V druhé půli Neapol navýšila náskok díky Aminu Younesovi.

Italská fotbalová liga - 28. kolo:

Juventus - Lecce 4:0 (53. Dybala, 62. Ronaldo z pen., 83. Higuaín, 85. De Ligt), Brescia - FC Janov 2:2 (10. Donnarumma, 13. Semprini - 38. Falque z pen., 70. Pinamonti z pen.), Lazio Řím - Fiorentina 2:1 (67. Immobile z pen., 83. Alberto - 25. Ribéry), AC Milán - AS Řím 2:0 (76. Rebič, 89. Calhanoglu z pen.), Neapol - Spal Ferrara 3:1 (4. Mertens, 36. Callejón, 78. Younes - 29. Petagna), Sampdoria Janov - Boloňa 1:2 (88. Bonazzoli - 70. Barrow z pen., 75. Orsolini), Sassuolo - Hellas Verona 3:3 (53. a 77. Boga, 90.+7 Rogerio - 51. Lazovič, 57. Stepiňski, 68. Pessina), Udine - Bergamo 2:3 (31. a 87. Lasagna - 71. a 79. Muriel, 9. Zapata), Parma - Inter Milán 1:2 (15. Gervinho - 84. De Vrij, 87. Bastoni).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články