Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Juventus je díky gólu Bonucciho vládcem Turína, Barák rozehrál gólovou akci Hellasu

Ještě v 77. minutě prohrávali 0:1, ale po závěrečném hvizdu slavili. Fotbalisté mistrovského Juventusu otočili v 10. kole Serie A derby s FC Turín, vítězství 2:1 jim zařídil gólem v 89. minutě kapitán Leonardo Bonucci. AC Milán vyhrál na hřišti Sampdorie Janov 2:1 a dál vévodí soutěži s pětibodovým náskokem na Inter. Právě ten ustál roli favorita, když doma porazil Bolognu 3:1, a také Lazio, jež uspělo na stadionu nováčka ze Spezie po výsledku 2:1. Antonín Barák se podílel na brance Hellasu Verona při remíze 1:1 s Cagliari.

Leonardo Bonucci z Juventusu oslavuje gól v turínském derby
zdroj: PA autor: Jonathan Moscrop

Fotbalisté Fiorentiny díky gólu v osmé nastavené minutě získali v záchranářském duelu bod za domácí remízu 1:1 proti FC Janov. Jsou díky tomu po 10. kole tři body nad pásmem sestupu, Janov je předposlední.

Hosté sice remízou ukončili čtyřzápasovou sérii porážek, museli však litovat, že jim mezi prsty proteklo druhé vítězství v sezoně, první od úvodního zářijového kola. V 89. minutě poslal hosty do vedení Marko Pjaca, ale v závěrečném náporu dostal zblízka nadvakrát míč do sítě Nikola Milenkovič.

Juventus zvládl bitvu o Turín

FC Turín se ujal vedení v 9. minutě, kdy se po rohovém kopu nejlépe zorientoval ve vápně Nicolas N‘Koulou. Obhájci titulu se dlouho nemohli proti pozorné obraně "Býků" prosadit, ale nakonec udeřili dvakrát ze vzduchu.

Nejprve v 77. minutě poprvé skóroval v italské lize střídající Weston McKennie a o dvanáct minut později se prosadil takřka totožným způsobem hlavou po centru z pravé strany Bonucci. "Stará dáma" tak ztrácí už jen tři body na vedoucí AC Milán, který má ale nedělní zápas se Sampdorií k dobru.

Druhé místo o bod před Juventusem udržel Inter Milán, který si poradil s Boloňou. Dvakrát se v dresu "Nerazzurri" trefil Ašraf Hakimi a jeden gól přidal Romelu Lukaku. Belgický útočník má na kontě osm tref v devíti zápasech, což je jeho nejlepší začátek sezony v kariéře.

Lazio zdolalo 2:1 Speziu a venku vyhrálo čtvrtý z pěti duelů. Gólem k tomu přispěl i nejlepší střelec minulé sezony Serie A Ciro Immobile, jenž dal v aktuálním ročníku šest branek.

AC Milán po čtvrtečním postupu do vyřazovací fáze Evropské ligy potvrdil dobrou formu na hřišti Sampdorie, i když se dál musel obejít bez zraněného nejlepšího střelce Zlatana Ibrahimovice. Na konci první půle otevřel skóre z penalty Franck Kessie, v 77. minutě zvýšil Samu Castillejo poté, co byl na hřišti necelou minutu.

Sampdorii se o šest minut později zásluhou povedené hlavičky Albina Ekdala podařilo už jen snížit. AC Milán v Serii A skóroval alespoň jednou ve třicátém zápase v řadě a vyhrál v tomto ročníku už poosmé. Z osmnácti soutěžních zápasů v sezoně prohrál jediný.

Verona neudržela vedení, AS Řím remizoval 0:0 se Sassuolem

Barák byl v 21. minutě u zrodu gólové akce Hellasu. Nezištnou přihrávkou poslal za obranu Federica Dimarca, který předložil míč před prázdnou branku Mattiovi Zaccagnimu. V 48. minutě však vyrovnal Razvan Marin. 

Verona, která šest z posledních sedmi ligových zápasů neprohrála, tak nenavázala na překvapivé vítězství 2:0 z minulého kola na hřišti Bergama.

Sassuolo nevyužilo početní převahu poté, co byl ve 41. minutě vyloučen po druhé žluté kartě španělský útočník Římanů Pedro. V 75. minutě sice dopravil míč do sítě slovenský záložník Lukáš Haraslín, gól ale nebyl kvůli ofsajdu uznán. V první půli zase sudí odvolali trefu domácího Henrika Mchitarjana kvůli předchozímu faulu. Sassuolo se i proto v tabulce udrželo na čtvrtém místě před soupeřem z věčného města.

AS Řím neprohrál ve třináctém z posledních 14 soutěžních zápasů, Sassuolo nezískalo body v jediném z posledních 10 ligových zápasů.

Neapol rozstřílela Crotone

Neapol zvítězila 4:0 v Crotone a posunula se v tabulce díky lepšímu skóre na třetí místo před Juventus Turín. SSC využila v Crotone přesilovku, kterou hráli od 50. minuty po vyloučení Jacopa Petriccioneho. Po gólu nejlepšího střelce Lorenza Insigneho z první půle přidali v početní výhodě ještě tři branky.

Neapol vyhrála i čtvrté utkání Serie A na hřišti soupeře, ke kterému v tomto ročníku nastoupila. Zápas na hřišti Juventusu, který se nehrál kvůli onemocnění části týmu Neapole koronavirem, byl zkontumován výsledkem 3:0 ve prospěch Juventusu.

Bez branek se rozešly i Parma s Beneventem. Utkání Udine - Atalanta bylo odloženo kvůli nezpůsobilému terénu.

Italská fotbalová liga - 10. kolo:

Spezia - Lazio Řím 1:2 (64. Nzola - 15. Immobile, 33. Milinkovič-Savič), Juventus - FC Turín 2:1 (77. McKennie, 89. Bonucci - 9. N'Koulou), Inter Milán - Boloňa 3:1 (45. a 70. Hakimi, 16. Lukaku - 67. Vignato), Hellas Verona - Cagliari 1:1 (21. Zaccagni - 48. Marin), AS Řím - Sassuolo 0:0, Parma - Benevento 0:0Crotone - Neapol 0:4 (31. Insigne, 58. Lozano, 76. Demme, 90.+1 Petagna), Sampdoria Janov - AC Milán 1:2 (83. Ekdal - 45. Kessie z pen., 77. Castillejo).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články