Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Juventus jde po výhře nad Livornem do čela, AS znovu ztratilo

Řím - Juventus využil příležitost dostat se do čela italské ligy, když vyhrál na hřišti Livorna 2:0 a tabulku vede o bod před AS Řím. To v pondělní dohrávce s Cagliari nedokázalo vyhrát, když znovu jen remizovalo. Šanci dostihnout bodově třetí Neapol rovněž prováhal Inter Milán, který jen remizoval 1:1 v Boloni. Popáté v řadě se nedočkali výhry hráči milánského AC, kteří na San Siru jen remizovali s FC Janov 1:1 a již podesáté v sezoně ztratili body.

Livorno - Juventus
zdroj: ČTK/AP autor: Francesco Speranza

Řím se bez zraněného kapitána a stále klíčového hráče Franceska Tottiho trápí. Všech úvodních deset utkání sice vyhrálo a nadále drží neporazitelnost, ovšem v posledních třech utkáních vstřelilo pouze dva góly a také jich obdrželo více než v předchozích deseti - dva. AS mohlo po dohrávce proti čtrnáctému Cagliari zpět do čela Serie A, jenže bez svého kapitána tým působil v útoku poměrně neškodně.

A ani v obraně nepřevládala v týmu Giallorossi přílišná jistota, Cagliari dokonce skórovalo, jenže pro ofsajd gól uznán nebyl. V závěru utkání si domácí vypracovali tlak, do té doby spíše platonický, i gólové šance. V posledních minutách však největší příležitost AS odvrátil brankář Avramov. Řím tak pouze remizoval 0:0 a do čela se tak o bod dostal obhájce z Turína. AS však stále drží náskok pěti bodů na třetí Neapol a nadále si drží sedmibodový odstup od čtvrtého místa, které již nezajišťuje účast v Lize mistrů.

Juventus jde do vedení, Inter nevyužil šanci předskočit Neapol

Juventus v utkání proti Livornu čekal na rozhodující gól do 63. minuty, kdy se po centru Paula Pogby trefil z voleje útočník Fernando Llorente. Páté vítězství "Staré dámy" v řadě pak čtvrt hodiny před koncem zpečetil Carlos Tévez po asistenci Llorenteho. Aby obhájce titulu zůstal poprvé po kompletním kole v čele tabulky, musí spoléhat na to, že AS v pondělí ztratí body. Zápas měl zvláštní náboj pro brankáře Juventusu Gianluigiho Buffona, který odchytal 500. duel v Serii A. "Mám plno nesmazatelných vzpomínek. Jsem šťastný, že jsem jako cihlu po cihle byl schopný navršit 500 utkání. Nezapomínal bych ale ani na těch 37 zápasů ve druhé lize," připomněl i působení týmu, kde hraje od roku 2001, ve druhé lize v sezoně 2006/07 po sázkařské aféře.

Inter prohrával v Boloni od 12. minuty, kdy byl na konci rychlého protiútoku po soupeřově rohu skórující Panajotis Kone. Boloňa se ale první domácí výhry nad Interem po jedenácti letech nedočkala, favorit srovnal v 51. minutě po Jonathanově střele, která díky teči obránce šla do brankářova protipohybu.

Sampdoria Janov při debutu trenéra Siniši Mihajloviče ztratila doma s Laziem Řím výhru až v nastavení a remizovala 1:1. Janovský tým hrál v početní nevýhodě po zákroku loktem Nenada Krstičiče v úvodu druhého poločasu, přesto se dostal v 67. minutě do vedení zásluhou hlavičky střídajícího Roberta Soriana. O třetí výhru v ročníku a posun ze sestupových pozic Sampdorii připravila ve čtvrté minutě nastaveného času opora albánské reprezentace Lorik Cana, k němuž se dostal míč po dlouhém nákopu.

Návrat Plašilovi pokazil FC Turín

Po bezmála měsíční přestávce kvůli zranění nohy se vrátil do sestavy Catanie český záložník Jaroslav Plašil, jeho tým ale prohrál na hřišti FC Turín. Soupeř rozhodl zásluhou Cira Immobileho a Omara El Kaddúrího už v první půli. Po přestávce sice snížil Sebastián Leto, jenže na konečných 4:1 upravili slepenými góly Emiliano Moretti a znovu El Kaddúrí.

O konec série Neapole se postaral svým 100. gólem v italské lize Antonio Cassano. Proti Neapoli se přitom trefil teprve podruhé, poprvé se mu to podařilo před třemi lety v dresu Sampdorie Janov. Parma po třech ztrátách zaznamenala poprvé plný bodový zisk a s šestnácti body se posunula na desáté místo.

Sport
zdroj: ČT4

AC má další remízu

AC Milán v duelu s FC Janov šel sice brzy do vedení, když se ve čtvrté minutě trefil Brazilec Kaká, chvíli nato však ze značky pokutového kopu skóroval bývalý milánský hráč Alberto Gilardino. Penaltu po faulu a následném vyloučení Thomase Manfrediniho zahrával devět minut před přestávkou Mario Balotelli, nabídnutou šanci však nevyužil. Ani proti oslabenému soupeři už se nedokázali Milánští prosadit a se čtrnácti body zůstali na 11. místě. Janov bodoval počtvrté v řadě a je sedmý.

Fiorentina nevyužila příležitost přiblížit se třetí Neapoli a prohrála 0:1 v Udine. Duel rozhodl ve 34. minutě Thomas Heurtaux.

Italská fotbalová liga - 13. kolo:

Hellas Verona - Chievo 0:1 (90.+3 Lazarevič), AC Milán - FC Janov 1:1 (4. Kaká - 8. Gilardino z pen.), Neapol - Parma 0:1 (81. Cassano), FC Turín - Catania 4:1 (35. a 62. El Kaddúrí, 10. Immobile, 60. Moretti - 50. Leto), Livorno - Juventus Turín 0:2 (63. Llorente, 75. Tévez), Sampdoria Janov - Lazio Řím 1:1 (67. Soriano - 90.+4 Cana), Sassuolo - Bergamo 2:0 (63. Zaza, 67. Berardi), Udine - Fiorentina 1:0 (34. Heurtaux), Boloňa - Inter Milán 1:1 (12. Kone - 51. Jonathan), AS Řím - Cagliari 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články