Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Juventus i Neapol vyhrály, AC Milán remizoval s AS Řím

Řím - Fotbalisté Juventusu porazili v 16. kole italské ligy Sassuolo 4:0 a zvýšili svůj náskok na čele tabulky před druhým AS Řím již na pět bodů. Římané totiž pouze remizovali v ostře sledovaném zápase s AC Milán 2:2. Jejich zaváhání využila třetí Neapol, jež zdolala Inter 4:2 a na druhou příčku ztrácí již jen tři body. Vyhrála i čtvrtá Fiorentina.

Hráčem duelu se Sassuolem se stala letní posila "Staré dámy" Carlos Tévez, který poprvé od přestupu vstřelil víc než gól v zápase, a to rovnou hattrick. Poprvé se argentinský kanonýr trefil z dorážky v 15. minutě, podruhé oklamal brankáře a zakončil do prázdné branky těsně před pauzou a třetí gól dal zblízka v 68. minutě po pasu Mauricia Isly.

Tévez se propracoval na druhé místo střelecké tabulky Serie A, ve které s deseti góly ztrácí tři trefy na Giuseppeho Rossiho z Fiorentiny. Podíl měl i na zbývající brance v síti ligového nováčka, o kterou se po Argentincově centru ze standardní situace postaral Federico Peluso. Juventus jako první tým v Serii A dokázal vybojovat osm vítězství v řadě s čistým kontem.

Benítez slavil výhru nad "svým" Interem

Nový kouč Neapole Rafael Benítez, jehož jediným italským působištěm byl zatím Inter, se z prvního gólu proti svému bývalému zaměstnavateli radoval už v deváté minutě. Skóre duelu otevřel střelou z voleje z hranice pokutového území útočník Gonzalo Higuaín.

Inter vyrovnal zásluhou Estébana Cambiassa devět minut před změnou stran, ale domácí odpověděli bleskovým zásahem Driese Mertense a dorážkou Blerima Dzemailiho a rázem vedli 3:1. Ještě před přestávkou dostal milánský tým na jednogólový odstup Juto Nagatomo, ale hosté už duel nezvrátili.

Naopak již bez vyloučeného Rickyho Álvareze inkasoval Inter počtvrté, když se devět minut před koncem prosadil José Callejón. V nastavení navíc ještě neproměnil penaltu neapolský Goran Panděv.

Fiorentina doma proti předposlední Boloni nedopustila zaváhání a rozhodující náskok si vypracovala už v první půli, kdy se trefili Josip Iličič a Borja Valero. Po přestávce pojistil triumf "Violy" útočník Giuseppe Rossi, kterému Valero oplatil gólovou přihrávku.

AS Řím dvakrát vedl, nakonec s AC pouze remizoval

Skóre zápasu mezi AS a AC otevřel ve 13. minutě útočník Mattia Destro, jenž dal gól i v minulém kole v duelu s Fiorentinou, v němž si po dlouhé zdravotní pauze připsal první start v sezoně. O vyrovnání se zasloužil obránce Christian Zapata, jenž skóroval po 82 zápasech hlavičkou po rohovém kopu. 

Hostům vrátil náskok Kevin Strootman, který krátce po přestávce proměnil penaltu nařízenou za faul brankáře Gabriela na Gervinha. Gabriel po prvním poločase nahradil mezi tyčemi zraněného Christiana Abbiatiho a čisté konto udržel jen šest minut. Dělbu bodů nakonec zařídil v 77. minutě tvrdou střelou Sulley Muntari.

Pro AC to byla čtvrtá remíza z posledních pěti zápasů, v tabulce mu patří desáté místo. V neděli čeká Rossoneri milánské derby proti Interu, pro které se dnes vykartoval kapitán Riccardo Montolivo.

Do sestavy Lazia se po více než měsíční pauze způsobené vykloubeným ramenem vrátil Miroslav Klose a hned prokázal svou klíčovou roli pro římský celek. Německý útočník už během úvodní půlhodiny rozhodl utkání s Livornem dvěma góly a zařídil výhru 2:0, která byla první za posledních sedm ligových duelů Lazia.

Sampdoria Janov díky střele Édera získala tři body za výhru 1:0 na hřišti Chieva, zato jejímu městskému konkurentovi FC unikl v domácím duelu s Atalantou Bergamo plný bodový zisk jen těsně. Na zásah Andrey Bertolacciho totiž odpověděl ve čtvrté minutě nastavení gólem na konečných 1:1 Giuseppe De Luca.

Italská fotbalová liga - 16. kolo:

Chievo - Sampdoria Janov 0:1 (16. Éder), FC Janov - Bergamo 1:1 (72. Bertolacci - 90.+4 De Luca), Fiorentina - Boloňa 3:0 (13. Iličič, 29. Valero, 65. Rossi), Lazio Řím - Livorno 2:0 (19. a 26. Klose), Parma - Cagliari 0:0, Udine - FC Turín 0:2 (48. Farnerud, 75. Immobile), Juventus Turín - Sassuolo 4:0 (15., 45. a 68. Tévez, 28. Peluso), Neapol - Inter Milán 4:2 (9. Higuaín, 39. Mertens, 42. Dzemaili, 81. Callejón - 36. Cambiasso, 45.+2 Nagatomo), AC Milán - AS Řím 2:2 (29. Zapata, 77. Muntari - 13. Destro, 51. Strootman z pen).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články