Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Juventus dostal knock-out i na hřišti, v Empoli čtyřikrát inkasoval

Jen několik hodin po odpočtu 10 bodů za falšování účetnictví schytali fotbalisté Juventusu další "facku" v Empoli, kde ve 36. kole Serie A nečekaně prohráli 1:4. V tabulce italské nejvyšší soutěže jsou proto sedmí a na pozice zaručující účast v příští sezoně Ligy mistrů ztrácí dvě kola před koncem pět bodů.

Fotbalisté Empoli oslavují gól v síti Juventusu
zdroj: REUTERS

Juventus byl ještě krátce před zápasem na druhém místě, ale po nejnovějším trestu od národního fotbalového svazu do něj nakonec vstoupil ze sedmé pozice. Přesto měl posun na místa zaručující LM ve vlastních rukou, protože v případě vítězství v Empoli se mohl přiblížit čtvrtému AC Milán na rozdíl dvou bodů a v příštím kole ho přivítá doma.

Neúspěch u zeleného stolu se nicméně projevil i na hřišti a "Stará dáma" už po dvaceti minutách prohrávala 0:2. Nakonec utrpěla po předchozích třech výhrách jednoznačnou porážku, pod níž se dvěma góly podepsal Francesco Caputo. Jediný gól turínského celku vstřelil v závěru Federico Chiesa, který se v lize prosadil po více než roce poté, co 10 měsíců nehrál kvůli zranění kolena.

Juventus je nyní zcela mimo pohárové pozice. Ztrácí bod na šestý AS Řím, který drží místenku pro předkolo Konferenční ligy, a dva body na páté Bergamo, jež by postoupilo do Evropské ligy.

Mourinho a spol. kousali nečekanou remízu

AS Řím v pondělní dohrávce doma remizoval se Salernitanou 2:2 a v Serii A nevyhrál pošesté za sebou. Svěřenci trenéra Josého Mourinha mohou postoupit do Ligy mistrů i v případě triumfu v Evropské lize, v níž je 31. května čeká finále proti Seville. Juventus o tuto možnost přišel v semifinále právě ve dvojutkání se španělským celkem.

Mužstvo ze Salerna poslal na olympijském stadionu do vedení ve 12. minutě Candreva. Ibaňezovo vyrovnání v závěru první půle rozhodčí odvolal kvůli hře rukou, ale ve 47. minutě za AS už regulérní trefou odpověděl El Shaarawy.

Chvíli nato vrátil hostům náskok Senegalec Dia. Nejlepší střelec Salernitany zaznamenal 16. ligový gól v sezoně. Více jich v Serii A vstřelili pouze neapolský Osimhen (23) a Martínez z Interu Milán (20). Římané nicméně i podruhé dokázali srovnat. V 83. minutě rozhodl o dělbě bodů střídající Matič.

Italská fotbalová liga - 36. kolo:

Cremona - Boloňa 1:5 (90.+1 Ciofani - 14. Arnautovic, 27. Ferguson, 45.+1 Posch, 63. Orsolini, 80. Sansone), Bergamo - Hellas Verona 3:1 (22. Zappacosta, 54. Pašalič, 62. Höjlund - 11. Lazovič), AC Milán - Sampdoria Janov 5:1 (23., 29. z pen. a 68. Giroud, 9. Leao, 63. Díaz - 20. Quagliarella), Lecce - Spezia 0:0, FC Turín - Fiorentina 1:1 (66. Sanabria - 48. Jovič), Neapol - Inter Milán 3:1 (67. Anguissa, 85. Di Lorenzo, 90.+5 Gaetano - 82. Lukaku), Udine - Lazio Řím 0:1 (60. Immobile z pen.), AS Řím - Salernitana 2:2 (47. El Shaarawy, 83. Matič - 12. Candreva, 54. Dia), Empoli - Juventus Turín 4:1 (18. z pen. a 47. Caputo, 21. Luperto, 90.+3 Piccoli - 85. Chiesa).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články