Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Juventus dále bez porážky táhne Itálií, Neapol drží druhé místo

Juventus Turín letos ve 14 kolech ještě nepoznal přemožitele a jasně vede Serii A. Při výjezdu na stadion Fiorentiny suverénně vyplenil toskánskou metropoli. Ronaldo proměněnou penaltou pečetil na 3:0 a vede s 10 zásahy tabulku kanonýrů společně s polským reprezentantem Krzysztofem Piatkem z FC Janov. Další velkoklub, AC Milán, dokázal otočit střetnutí v Parmě. AS Řím s Patrikem Schickem v sestavě remizoval s Interem Milán 2:2, a ztratil tak body popáté v šesti posledních zápasech. Na druhé místo se v pondělí vrátila Neapol, která zvítězila 2:1 v Bergamu.

Utkání Fiorentina - Juventus
zdroj: ČTK

AC Milán konečně zabral

AC Milán ve 14. kole italské ligy otočil domácí zápas s Parmou a vyhrál 2:1. Napravil tak předchozí dvě ztráty a zaútočili na čtvrté místo tabulky. Na něj se ale může vrátit Lazio Řím případnou odpolední výhrou nad Chievem.

V sestavě milánského celku oproti čtvrtečnímu duelu Evropské ligy chyběl český stoper Stefan Simič, který zůstal jen na lavičce. Jeho spoluhráči brzy po změně stran prohrávali po neubráněném rohovém kopu, ale už pět minut poté srovnal Cutrone a dvacet minut před koncem rozhodl Kessie z penalty za ruku soupeře ve vápně.

Franck Kessié a Hakan Calhanoglu slaví gól do sítě Parmy
zdroj: ČT4 autor: Calanni Antonio

Juventus jasně první

Juventus se ujal vedení po půlhodině hry, kdy si Bentancur narazil s Dybalou a poslal míč do protipohybu brankáře Lafonta. V 69. minutě přidal druhou branku kapitán Chiellini, který trefil z voleje centrovaný míč.

V 79. minutě odpískal rozhodčí po ruce ve vápně pokutový kop a Ronaldo ho s přehledem proměnil tvrdou střelou pod břevno. "Stará dáma" má v čele tabulky náskok 11 bodů na druhou Neapol, která má zápas k dobru.

Je nám líto, video expirovalo.
Ronaldo dal při výhře Juventusu penaltu a vede pořadí střelců

Neapol spasil střídající kanonýr Milik

Neapoli zachránil tři body Arkadiusz Milik gólem, který dal pět minut před koncem na hřišti Atalanty Bergamo. Svěřenci trenéra Carla Ancelottiho se po vítězství 2:1 vrátili na druhé místo tabulky tři body před Inter Milán a osm bodů za vedoucí Juventus.

Čtyřiadvacetiletý polský útočník Milik přišel na hřiště za vyrovnaného stavu v 82. minutě místo Driese Mertense a tři minuty nato rozhodl zápas prudkou střelou z malého vápna.

Favorizovanou Neapol poslal do vedení už po 76 sekundách Fabián Ruiz po rychlém brejku a ideální přihrávce Lorenza Insigneho. Šanci na bodový zisk dal Atalantě deset minut po pauze vyrovnáním zblízka bývalý neapolský útočník Duván Zapata.

Schick odehrál celý zápas, ale neskóroval

V základní sestavě AS Řím opět nechyběl český reprezentant Patrik Schick, ani on ale nezabránil páté ztrátě z posledních šesti ligových zápasů při remíze 2:2 s Interem Milán. Ten se tak minimálně do pondělí posunul na druhé místo tabulky před Neapol.

Římané v zápase dvakrát prohrávali. Nejprve srovnal Ünder střelou z dálky, v 73. minutě pak zařídil konečnou remízu Kolarov proměněnou penaltou za ruku protihráče ve vápně.

Je nám líto, video expirovalo.
AS Řím opět ztratil, doma remizoval s Interem

Druhý římský celek Lazio obral o body devětatřicetiletý útočník Pellissier, který poslal Chievo do vedení a Lazio už stihlo jen srovnat. Pellissier tak potvrdil, že Lazio je jeho oblíbeným soupeřem, dal mu už osmý gól.

FC Turín rozhodl o výhře 2:1 nad Janovem v nastavení první půle. Hosté vedli, ale od 28. minuty hráli v deseti. Ve druhé nastavené minutě před pauzou nejprve srovnal střelou zpoza vápna Ansaldi. Domácí se pak hned opět vrhli do útoku, a než stihl sudí poslat týmy do kabin, musel písknout penaltu, kterou proměnil Belotti.

Krejčí porážce Boloni nezabránil

Sampdoria porazila na svém stadionu Boloňu 4:1. Jakub Jankto se v janovském dresu dostal do hry až v 84. minutě, kdy vystřídal Linettyho. Ladislav Krejčí odehrál za poražený tým celý zápas.

Hosté dokázali ještě odpovědět na vedoucí gól Praeta, pak už se ale trefovali jen domácí. V 25. minutě využil chybu v rozehrávce kanonýr Quagliarella a krátce před přestávkou zvýšil po Caprariho přihrávce za obranu Ramírez.

Quagliarella si připsal druhý zásah v utkání a celkově sedmý v sezoně v 68. minutě, kdy střelou z první zužitkoval přihrávku do vápna. Sampdoria přerušila pětizápasovou sérii bez výhry.

Spal Ferrara remizoval doma 2:2 s Empoli. Souboj sousedů z druhé poloviny tabulky gólově otevřel v páté minutě po rohovém kopu domácí Kurtič. Empoli ale ještě do poločasu skóre otočilo. Nejprve se posedmé v sezoně trefil Caputo a v 43. minutě se prosadil z dálky Krunič.

Od 49. minuty hráli fotbalisté Spalu v oslabení po vyloučení Cionka, přesto dokázali vyrovnat. V 66. minutě se podruhé v zápase hlavou prosadil Kurtič.

Italská fotbalová liga - 14. kolo:

Ferrara - Empoli 2:2 (5. a 66. Kurtič - 24. Caputo, 43. Krunič), Fiorentina - Juventus 0:3 (31. Bentancur, 69. Chiellini, 79. Ronaldo z pen.), Sampdoria - Boloňa 4:1 (25. a 86. Quagliarella, 10. Praet, 41. Ramírez - 17. Poli), AC Milán - Parma 2:1 (56. Cutrone, 71. Kessié z pen. - 50. Inglese), FC Turín - FC Janov 2:1 (45.+2 Ansaldi, 45.+5 Belotti z pen. - 36. Kouamé), Frosinone - Cagliari 1:1 (14. Cassata - 77. Farias), Sassuolo - Udine 0:0, Chievo - Lazio Řím 1:1 (25. Pellissier - 66. Immobile), AS Řím - Inter Milán 2:2 (52. Ünder, 74. Kolarov z pen. - 37. Baldé, 66. Icardi), Bergamo - Neapol 1:2 (56. Zapata - 2. Ruiz, 85. Milik).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články