Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Jurásek stráví v Hoffenheimu další sezonu. Chceme dostat Davida na maximální úroveň, zní z klubu

K půl sezoně přidá celý nadcházející ročník. Fotbalový reprezentant David Jurásek bude z Benficy Lisabon hostovat v Hoffenheimu i v následující sezoně. Bundesligový klub, v němž třiadvacetiletý obránce či záložník působí od ledna, o tom informoval na svém webu. Hoffenheimu se zamlouvaly Juráskovy výkony v těžkých zápasech.

David Jurásek na Euru v utkání proti Turecku
zdroj: Reuters autor: Lisi Niesner

"David k nám přišel po pro něho osobně těžkém období v Benfice a po pár týdnech adaptace ukázal, jak důležitým faktorem v naší hře může být. Je dynamický a ofenzivně silný hráč, který dovede i spolehlivě bránit. Jeho vynikající výkony ve špičkových zápasech, jako třeba v tom venkovním v Leverkusenu, jsou toho krásným příkladem. To nás naplňuje optimismem do další sezony," řekl sportovní ředitel Hoffenheimu Alexander Rosen.

Jurásek zamířil do Benficy vloni v létě z pražské Slavie za 14 milionů eur (přes 350 milionů korun), což z něj po záložníkovi Tomáši Součkovi udělalo druhý nejdražší přestup z vršovického klubu v historii. S portugalským celkem podepsal smlouvu až do roku 2028.

V dresu Benficy skóroval v létě hned v prvním přípravném utkání, vysoká očekávání ale pak nenaplnil. V úvodu sezony se zranil a v podzimní části zasáhl pouze do 12 soutěžních utkání, z toho do šesti v portugalské lize. Poté jen vysedával jako náhradník na lavičce, v lednu neodehrál ani minutu.

V Hoffenheimu zatím bez gólu

Za Hoffenheim nastoupil do třinácti bundesligových duelů a neskóroval. S mužstvem, v němž působí i bek či záložník Pavel Kadeřábek, skončil sedmý, díky čemuž se v nadcházejícím ročníku může těšit na start v hlavní fázi Evropské ligy. Jurásek původně do klubu zamířil na půlroční hostování s opcí.

Představil se také na probíhajícím mistrovství Evropy v Německu. Proti Portugalsku zůstal na lavičce, ve zbylých dvou skupinových zápasech s Gruzií a Tureckem hrál od začátku. S národním týmem ale dál nepostoupil.

"Spolu s Davidem chceme pokračovat v tom, aby pravidelně dosahoval své maximální úrovně. Věříme mu, že to dokáže. Proto máme radost, že se nám jeho hostování podařilo prodloužit o další rok. Navíc jsme díky němu zaplnili v kádru pozici na levé straně hřiště," uvedl šéf profesionálního fotbalu v Hoffenheimu Pirmin Schwegler.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články