Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Jun s vídeňskou Austrií prošel dále, Soluni nepomohl ani Necidův gól

Praha - Austria Vídeň i s útočníkem Tomášem Junem v sestavě postoupila přes islandský celek Hafnarfjördur již do čtvrtého předkola. Úřadujícím rakouským šampionům totiž stačila i dnešní bezbranková remíza poté, co doma v prvním utkání zvítězili 1:0. Naopak PAOK Soluň jen remizoval 1:1 s Charkovem a na další předkolo nedosáhne. Řekům nepomohla ani branka Tomáše Necida.

Tomáš Jun (vlevo) v dresu Austrie Vídeň
zdroj: ČTK autor: imago sportfotodienst

Necid si připsal svůj první gól v dresu PAOKu, kam zamířil na roční hostování z CSKA Moskva. Jeho radost ale zkalilo vyřazení ze soutěže. Necid přišel na hřiště až v 82. minutě a už o minutu později se prosadil vyrovnávací brankou. Chvíli poté měl i další šanci, v níž ale neuspěl a nezadělal tak na závěrečné drama.

Kromě Austrie v dnešních úvodních zápasech odvet 3. předkola prošel do další fáze podle očekávání i Zenit Petrohrad, který vyřadil dánský Nordsjaelland. Ruský tým doma zvítězil hladce 5:0 a navázal na úvodní výhru 1:0 z Kodaně. Zenit však v příštím utkání bude postrádat stopera Luíse Neta, který byl v závěru dnešní odvety vyloučen.

S přehledem zvládlo svůj part Dinamo Záhřeb v dvojzápase s Šeriffem Tiraspol. Chorvatský tým dnes v Moldavsku vyhrál 3:0 a navázal na domácí těsné vítězství 1:0.

Celtic Glasgow dokázal vyřadit švédský Elfsborg, Legii Varšava v souboji s Molde stačila i domácí bezbranková remíza po nerozhodném výsledku 1:1 v Norsku. PSV Eindhoven hladce přešel přes belgický Zulte Waregem, na jehož hřišti dnes zvítězil 3:0 a potvrdil domácí vítězství 2:0.

Přehled účastníků 4. předkola Ligy mistrů

Odvetné zápasy 3. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Hafnarfjördur - Austria Vídeň 0:0 ČK: 62. Suttner (Austria). První zápas 0:1, postoupila Austria Vídeň, Zenit Petrohrad - Nordsjaelland 5:0 (1:0) Branky: 26. a 90.+3 Širokov, 50. Hulk, 62. Danny, 68. Aršavin. ČK: 72. Neto (Petrohrad). První zápas 1:0, postoupil Petrohrad, Metalist Charkov - PAOK Soluň 1:1 (0:0) Branky: 72. Blanco - 83. Necid. První zápas 2:0, postoupil Charkov, Šeriff Tiraspol - Dinamo Záhřeb 0:3 (0:2) Branky: 10. Fernándes, 27. Súdání, 61. Čop. První zápas 0:1, postoupilo Dinamo Záhřeb, Elfsborg - Celtic Glasgow 0:0 První zápas 0:1, postoupil Celtic Glasgow, Waregem - PSV Eindhoven 0:3 (0:0) Branky: 56. Matavž z pen., 73. Bakkali, 90. vlastní Godeau. ČK: 56. Colpaert (Waregem). První zápas 0:2, postoupil Eindhoven, Legia Varšava - Molde 0:0 ČK: 79. Ekpo (Molde). První zápas 1:1, postoupila Legia Varšava.

Mistrovská část:

Nasazené kluby: Plzeň, Celtic Glasgow, Basilej, Steaua Bukurešť, Dinamo Záhřeb.

Nenasazené: Karaganda (Kaz.), Maribor, Razgrad (Bulh.), Austria Vídeň, Legia Varšava.

Nemistrovská část:

Nasazené: Arsenal, AC Milán, Lyon, Schalke 04, Petrohrad.

Nenasazené: Fenerbahce Istanbul, Metalist Charkov, Eindhoven, San Sebastian, Pacos Ferreira.

Přímé nasazení do LM: Bayern Mnichov, Barcelona, Chelsea, Real Madrid, Manchester United, Porto, Benfica Lisabon, Atlético Madrid, Šachtar Doněck, Olympique Marseille, CSKA Moskva, Paris St. Germain, Juventus Turín, Manchester City, Ajax Amsterodam, Borussia Dortmund, Olympiakos Pireus, Galatasaray Istanbul, Bayer Leverkusn, FC Kodaň, Neapol, Anderlecht Brusel.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články