Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jubilejní souboj týmů zpod Ještědu. Jablonec chce v Liberci prolomit prokletí

Liberec – Liberecký stadion je pro fotbalisty Jablonce prokletý. Severočeši v historii samostatné ligy ještě nikdy nedokázali vyhrát na hřišti svého největšího rivala a další šanci budou mít v jubilejním 40. podještědském derby. Utkání bude mít o to větší náboj, že oba celky nutně bodovat, aby jim neutekly týmy bojující o třetí místo, které zaručuje start v pohárech. Textový on-line přenos sledujte na našem webu od 20:15.

Jablonec s výjimkou loňského vítězného semifinále domácího poháru v soubojích s Libercem dlouhodobě tahá za kratší konec. Na půdě svého rivala uhrál z 19 ligových duelů jen pět remíz a z posledních pěti vzájemných utkání v lize zvítězil v jediném.

Proto má velkou motivaci to v pátek změnit. "Tu sérii samozřejmě znám a i pro mě osobně to je velká výzva poprvé tam zvítězit," řekl jablonecký kouč Roman Skuhravý. "Stoprocentně to pro mě není běžný ligový zápas, je to specifický duel. Já si tyhle derby zápasy pamatuji ze své hráčské kariéry v Jablonci, byly plné stadiony a byly to krásné a vyhecované souboje. Je to pro nás prestižní a chceme vyhrát," dodal.

Také liberecký kouč Jaroslav Šilhavý považuje souboj dvou sousedních měst za svátek. "Jsme blízko sebe, panuje určitá rivalita mezi lidmi. Vždycky naše zápasy měly náboj a já věřím, že tomu dopomůžou i fanoušci. Počasí je krásné, tak snad přijdou v hojném počtu," řekl Šilhavý.

Jeho celek v neděli na hřišti Bohemians 1905 poprvé na jaře v lize nebodoval, a proto potřebuje ztrátu nahradit, aby dál mohl bojovat o třetí příčku, zaručující účast v Evropské lize. V ní Liberec dokráčel až do jarní vyřazovací fáze, zatímco Jablonec vypadl v létě v závěrečném předkole s Betisem Sevilla.

"Všichni si přejeme, abychom udrželi domácí neporazitelnost s Jabloncem. Uděláme pro to maximum, chtěli bychom samozřejmě zvítězit," dodal Šilhavý.

Zápas bude prestižní pro libereckou zimní posilu Marka Jarolíma. Středopolař Slovanu si v minulosti šestkrát zahrál podještědské derby za Jablonec, a jednou dokonce skóroval.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články